boon.hu video

2024.03.23. 09:30

A gyengénlátók is megszerették a slam poetryt (fotókkal, videóval)

Barnóczki Gábor, a Vakok és Gyengénlátók Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Egyesületének elnöke egy különleges rendezvényre várta az érdeklődőket pénteken a szervezet székházában, ahol dr. Jacsó Pál és barátai tartottak slam poetry előadást.

Édes Richárd

Fotó: Bujdos Tibor

Dr. Jacsó Pál ügyvéd és művész barátja, Hyka Bálint két fiatal hölggyel, Lippai Pannival és Izsó Angelikával jótékonysági felajánlás keretében egy slam poetry előadással szórakoztatta péntek délután az egyesület tagjait.

„A nőnapi rendezvényünkön már volt egy hasonló előadás, de most Pálék egy nagyobb szabású műsorral készültek - beszélt a rendezvényről Barnóczki Gábor. - A műfaj kortárs jellege és egyedisége megfogta a hallgatóságot. Azért mi is meglepődtünk néhány rímen és traktuson! Tréfásak voltak, teli fekete humorral, egy kis abszurditással. A közönségünk remekül fogadta a humort, a felmerülő belső, mély gondolatokkal együtt”.

Nagy volt a taps mindkét rendezvényt követően, és Barnóczki Gábor szerint kellemes volt az előadók stílusának közvetlensége.

Az elnök elmondta: a vakok és gyengénlátók kifejezetten fogékonyak a művészetre és a kultúrára. Számunkra a vizualitás mellett - vagy inkább helyett - a hangok alapján történő információszerzés jelenti a kultúrához való hozzáférést. Ezért szeretik a komolyzenei szimfonikus koncerteket. Az egyesület tagjai rendszeresen eljárnak a Miskolci Nemzeti Színházba is.

Visszavárják őket

Az egyik vendég, Panni is beszélt a rendezvényről: „Megmondom őszintén, a koromhoz képest nekem nagyon tetszett, mert egy teljesen új dolgot hozott az életünkbe, illetve az előadásba. Nekem úgy tűnt, hogy mindenki szívesen fogadta a slam poetryt. Sok volt benne a rögtönzés. Nem a megszokott, előre betanult szöveget hallottuk. Én úgy vettem észre, hogy a két előadó egymás között is humorizált, poénkodott és improvizált. Ez remek volt, és tényleg szeretettel várjuk őket máskor is”.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában