Elsőként vármegyénkben

2024.01.31. 15:20

Az egészségükért sétáltak a szerencsiek

A programban minden héten más-más sportoló, művész, ismert közéleti személy vagy szervátültetett inspirált a mozgásra.

A testmozgás mindenki számára ajánlott

Forrás: Shutterstock

Fotó: BalanceFormCreative

A szerencsi nordic walking csoport lett a vármegyében az első, országosan pedig a tizenegyedik, akik részt vettek Révész Máriusz aktív Magyarországért felelős kormánybiztos által meghirdetett gyalogló versenyen – írja a Szerencsi Hírek. Rámutattak: a kihívásban az ingyenes MillióLépés mobilapplikáció letöltésével lehetett részt venni, amelyben a lépések mellett további 60-féle mozgásforma volt átalakítható lépésszámmá. A játékban ezeket kellett gyűjteni, amellyel a versenyzők virtuálisan bejárhatták a teljes magyar Kékkör útvonalát. Az applikáció mindennap hasznos, érdekes üzeneteket osztott meg a résztvevőkkel a Kékkör látványosságairól, a mozgásról és az egészség megőrzéséről.

Inspirálnak a mozgásra

A programban minden héten más-más sportoló, művész, ismert közéleti személy vagy szervátültetett inspirált a mozgásra. Ehhez a kihíváshoz csatlakozott a helyi nordic walking csoport is. 

„Az időszak alatt többször is végigjártuk az országos Kékkört, ami több mint 5000 kilométeres teljesítményt jelentett 2023. szeptember 25. és december 10. között. Ennek eredményeként vármegyénkben az első, országos szinten pedig a 11. helyet értük el. Az elért eredményért járó oklevelet és a hat pár nordic walking botot 2023. december 19-én vettem át a Magyar Sport Házában Budapesten” – tájékoztatta a Szerencsi Hírek szerkesztőségét Csehiné Kemény Mária. Hozzátette: Nyiri Tibor polgármester és Rábainé Végh Anett képviselő a kezdetektől támogatták a szerencsi csoportot, az ő segítségük is szükséges volt ahhoz, hogy sikerrel vegyék az akadályokat.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában