boon.hu video

2023.12.06. 17:59

Több száz piros sapkás mikulás lepte el a várost (fotók, videó)

Idén is megszervezte a középiskolások futóversenyét a Rotary Club Miskolc.

Tiszlavicz Luca

A start utáni pillanatok

Fotó: Bujdos Tibor

A céljuk, hogy felhívják a figyelmet az egészséges, sportos életmódra. Összesen 2780 diák futotta vagy sétálta le a távot. Az útvonal a Szent István térről indult a Széchenyi, a Kazinczy utcán át, a Hősök tere és a Déryné utca érintésével, vissza a kiinduló pontig. A középiskolák mellett a DVTK több szakosztálya is képviseltette magát a rendezvényen.

Azahrián tombolhatnak a szerencsések

Endrédi Natália a DVTK utánpótlás gárdájával érkezett az eseményre. ,,Azért döntöttünk, így mert szeretünk részt venni hasonló rendezvényeken közösen. Ez egy jó csapatépítő program a számunkra, valamint szeretünk más sportolókkal is megismerkedni, kapcsolatokat építeni.”

Kovács Attila főszervező elmondta, a futás mellett tombolasorsolást is szerveztek. ,,Egy olyan tárgy nyereményt tudtunk felajánlani, ami úgy gondolom elég divatos. Két személyes Azahriah koncert belépőt sorsoltunk ki a részt vevők között. Ezt úgy tudtuk elérni, hogy néhány mikulás sapkába tombolát tettünk, a futás előtt pedig ki húztuk a győztest.” 

Kiemelte tizenhárom évvel ezelőtt egy egészségügyi pályázaton vettek részt és ennek köszönhetően nyertek 10 millió forintot, ehhez a projekthez tudták hozzá csatolni ezt a rendezvényt. Akkor még nem gondolták, hogy ilyen sikere lesz a programnak. Sikerült megvalósítaniuk és végül úgy döntöttek, hogy a következő években is folytatják ezt az eseményt, mint Mikulásfutás. Akkor 300-400 iskolás érkezett, most pedig eljutottak odáig, hogy több mint 2500-an futottak. Ilyen nagy létszám még sosem volt a futáson - jelezte a főszervező.

Tallérok és rekord létszám

A fordulónál, vagyis a Hősök terén Mikulás tallért kaptak a résztvevők, amit a célban elhelyezett, az iskolák neveit tartalmazó gyűjtőkbe kellett bele tenniük, minden diáknak abba, amelyik oktatási intézménynek a tanulója. A tallérok összeszámolása után az is kiderült, hogy 2780 a pontos szám. Amelyik intézményből a legtöbben érkeztek, sportutalványban részesült.

A Rotary Club Miskolc a tagjaik, és cégek felajánlásának köszönhetően mintegy 2 millió forint értékű tárgynyereményt osztottak ki a Mercedes-Rotary Mikulás futás nevet viselő esemény kapcsán.

,,Szeretik a középiskolások, buli futásnak fogják fel.” - mondta Kovács Attila. ,,Együtt vannak, sportolnak, vidámak, kedvelik ezt az eseményt. Vannak, akik lesétálják, de többen akadnak olyanok is, akik verseny szerűen futják le ezt a távot. Bár nem verseny, de akik a leggyorsabbak azokat díjazásban részesítjük. Az első 30-40 futó pedig mikuláscsomagban, vagy csokiban részesült” - tette hozzá.

Akik, a leggyorsabbak voltak:

1. Elekes Sándor Földes Ferenc Gimnázium

2. Balassa Gergő MSZC Bláthy Ottó Villamosipari Szakközépiskola

3. Kocsis Bernát Bendegúz MSZC Szemere Bertalan Szakgimnázium, Szakközépiskola és Kollégium

Az iskolák első három helyezettje:

1. MSZC Szentpáli István Kereskedelmi és Vendéglátó Szakközépiskola és Szakiskola 745 fő

2. Földes Ferenc Gimnázium 722 fő

3. MSZC Kandó Kálmán Informatikai Szakgimnázium 607 fő

Videós tartalmaink továbbra is megtalálhatóak a YouTube csatornánkon. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában