Ezek a kedvencek

2023.12.19. 15:00

Sokkal több szaloncukrot vásárolunk

Borsod-Abaúj-Zemplén – Idén mennyiségében huszonkét százalékkal többet vettek a nagyáruház vásárlói, mint az előző évben, és még hol van az advent vége?

Répássy Olívia

A legjobban a citrom- és narancszselés fogy

Fotó: Ádám János

Csaknem egy hét van még karácsonyig, a megkérdezett bolt vásárlói azonban már most túlteljesítették a szaloncukorvásárlást. Tóth László, az Unió Coop Zrt. vezérigazgatója elmondta, főleg a zselés és a gyümölcsös ízű édességeket vitték a kasszához vásárlóik. "Narancs, citrom… ezek kitették a szaloncukor eladások felét. 

Tegnapi rövid közvéleménykutatásunkból kiderült, van, aki több kilogrammal is bevásárol szaloncukorból az adventi időszakokban. Kedvelt például a robbanócukros, a zselés, újabban a sportszeletes és a töltött csokoládésak. A boltokban pedig ezerféle változatot találtunk, ma divatos étcsokoládést és tojáslikőröst, sőt, cukormentes és paleo változatot is.

A hagyományosan magyar termék mellett még díszíthető a karácsonyfa csokoládéfüggőkkel. Ezek még ma is kaphatóak hógolyó, hóember, szív és akár karácsonyfagömb alakban. Ízesítésük szerint vannak sima tejcsokisak, de akár likőrös töltelékűek is" – sorolta a Tóth László vezérigazgató.  Áraikat tekintve a különböző márkák különböző értékeket képviselnek. Van közöttük olyan, amelyiknek kilója 5-7 vagy akár 8 ezer forint, a zselések már 3-4 ezerért is kaphatók.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában