Program

2023.11.05. 17:05

Felvidéki és miskolci gyerekek együtt alkottak (fotók)

Már második éve látogatnak el tizenéves énekes tehetségek Szepsiből a ZENITA-hoz.

Répássy Olívia

Fotó: Ádám János

Nyolc kislány érkezett egy szombati szakkörre a szepsi Boldog Salkaházi Sára Egyházi Iskolaközpontból a Felvidék Ház szervezésében a Zenével az Ifjú Tehetségekért Alapítványhoz (ZENITA). A program felvidéki partnere a Csemadok Kassa-környéki Területi Választmánya. A foglalkozást Jancsó Dóra énekes-színművész tartotta. 

– Ezek a gyerekek másodszorra vannak itt, az tisztán látszik, hogy alapvetően más rendszerben működnek az ő foglalkozásaik, más pedagógiai módszerrel tanulnak. Nekem azonban nem az a célom, hogy a különbözőségekre koncentráljunk, hanem hogy a művészetre fókuszáljunk. Az a fontos, hogy megszűnjön a mi és a ti, hogy egymásra hangolódjanak, együtt gondolkozzanak – mondta Jancsó Dóra, utalva ezzel arra a folyamatra, ami a művészek között, és a színházban is zajlik. 

– Szeretnénk, ha száz százalékosan ki tudnánk használni ezt az időt arra, hogy közösen alkossanak valami nagyot. Ehhez az szükséges, hogy elfogadók, nyitottak és készségesek legyenek egymással.

Mindig van mit tanulni

A ZENITA növendékeinek minden szombaton vannak foglalkozásaik, amiken szituációs, koncentrációs és helyzetgyakorlatok segítségével tanulnak. Vagy éppen konkrét produkcióra készülnek, hiszen fellépési lehetőséget is biztosít a tehetségeknek az alapítvány, hogy színpadbiztonságuk legyen.

Pelegrin Noémi azt mondta, neki mindig különleges Magyarországra jönni. 

– Alig hallok magyar szót ott, ahonnan jöttem. Nagyon tetszik a foglalkozás, mert érdekes dolgokat csinálunk, amikből tanulni is lehet. 

A tizenegy éves Majláth Marót bemutatkozáskor elmondta, neki három éve van bérlete a Miskolci Nemzeti Színházba. 

– Kedvencem Rózsa Krisztián, tanulok angolul és németül, hobbim a tájfutás és két házikedvencem van otthon: egy kutya és egy macska – mondta, majd hozzátette, neki tetszik, hogy megismerhet új embereket ezen a napon. – Így könnyebb ismerkedni, amit azért tartok fontosnak, mert az emberek nem jutnak előrébb, ha nem fognak össze.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában