Évgyűrűk

2023.10.03. 14:30

Vidám vetélkedővel ünnepelt a kazincbarcikai Idővár klub

A pedagógusokból alakult szépkorú közösség állandó szereplője Kazincbarcika nagy rendezvényeinek.

Detzky Anna

Pelle Anna a jubileumi falidísszel

Fotó: Olvasónk

A kazincbarcikai Idővár Nyugdíjas Kulturális Klub hétfőn ünnepelte 15 éves jubileumát a Mezey István Művészeti Központban, a tőle megszokott mozgalmas módon. A rendezvényen volt kiállítás, nyitótánc, visszaemlékezés, vetélkedő, tombola, evés-ivás és az elmaradhatatlan születésnapi torta. A klub városszerte ismert kreativitásáról, gyakran tart kézműves-foglalkozásokat, műhelyeket vagy éppen korrepetálást a környező településeken is. A lelkes idős csoportot köszönetképpen partnerei képviselői is értékes ajándékokkal lepték meg. 

 

Ajándékeső, örömtánc 

– Nagyon jó, felszabadult hangulat alakult ki a születésnapi találkozónkon, ahová régebbi tagjaink is eljöttek. Meghívott vendégeinkkel együtt közel százan voltunk. Tizenegy máig aktív alapító tagunkat kitüntettük – mesélte Pelle Anna klubvezető. – Az összejövetel kiállításmegnyitóval indult. Egy a közösségünk tagjai által készített tárgyakból összeállított tárlat nyílt meg a Gyermekek Háza-Kézművesházban a Mezey István Művészeti Központban. Itt lehetett látni festményeket, horgolásokat, hímzett tex­tíliákat, mandalákat, ékszereket és patchworköket. A klubból hatan megtanultak egy nyitótáncot, és mindenkit mozgásra ösztönöztek a Boldog-boldog születésnapot! című számra. Az első öt évünk kép­anyagát feldolgoztuk, amit megtekintettünk. Ezt követően kezdődött az Idővár történelemvetélkedője két csapatban, sok vidámsággal. Az eredmény döntetlen lett, és mindenki kapott tombolajegyet. A sok-sok meglepetés – bögre, fakanál, csokoládé – mellett, amit partnereink adományoztak, maga a 120 szelet Fekete-erdő torta is ajándék volt. A rendezvény örömtánccal és vacsorával zárult.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában