Testmozgás

2023.09.19. 08:00

Túraklub indult a Bódva-völgyében

Rendszeres, könnyed testmozgásra buzdítanak mindenkit egy jó közösségben.

Boon.hu

Forrás: Szendrői Természetjáró Szakosztály

A Szendrői Egészségfejlesztési Iroda kezdeményezésére a Szendrő Városi Sport és Szabadidő Klub Egyesület gyaloglóklub programsorozatot indít. Rendszeres sorozatnak tervezik a túraklubot, minden héten szerda délután lesznek a programok (esőnap csütörtök). Könnyed testmozgásnak szánják, nem a teljesítmény, hanem a részvétel a fontos rövid nem megerőltető mozgásokkal. Gyaloglás, séta nem megerőltetően – esetlegesen nordic walking botokkal melyeket biztosítanak a résztvevőknek. Mindenkit várnak kortalanul, minden korosztályt hölgyeket és férfiakat egyaránt. 

A terv, hogy jó közösségben legyenek a résztvevők, az események végeztével beszélgetés, kis vendéglátás és kötetlen beszélgetés lesz, tudtuk meg. Az első alkalmat már meg is tartották szeptember 12-én, amikor a Várdomb – kőfejtő – Végre vár kiállítótér volt az útvonal.

Túraidőpontok

A tervezett túrák: szeptember 19-e Abodi kilátó – 56-os kilátó – Abodi görögkatolikus templom, szeptember 26-a Nagyállomás – Kis-hegy – Adótorony – Amerikás ház. Október 3-a Martonyi kolostorrom – (csak a köves úton történik a séta) – Martonyi jurta tábor, október 10-e Margit pihenő – Szénégető boksa, október 17-e Szögliget – Szalamandra ház – Ménes tó, október 24-e Petőfi téri stáció – Bódva part – Csehi malom – Bódvavölgyi pálinkaház. A túrák sorrendje az időjárás függvényében változhat!

Forrás: Szendrői Természetjáró Szakosztály

Gyülekező: Szendrő Fő út 19. Sportközpont (Szendrő Városi Sport és Szabadidő Klub székhelye) A részvétel ingyenes! Jelentkezés a helyszínen is lehetséges! Előzetesen telefonon 06-30/598-0101 számon, emailben [email protected] címen vagy személyesen a Szendrő Közművelődési Központ és Városi Könyvtárban. Mit kell hozni magukkal a résztvevőknek? Jókedv és 0,5 liter víz hátizsákban. Öltözködési javaslat könnyű cipő, réteges ruházat, esővédő alkalmatosság.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában