boon.hu video

2023.09.23. 19:17

Sajtverseny: a legfinomabbakat díjazták Miskolcon (fotók, videó)

Második alkalommal rendezték meg az országos amatőr sajtversenyt szombaton a miskolci Baráthegyi Majorságban.

Soós Péter

Sajtkóstolás

Fotó: Vajda János

Az esemény szakmai programmal indult: először a helyi termékekről beszélt az Auchan Borsod áruházigazgatója, Fazekas Attila, majd „Aktuális kihívások a sajtmanufaktúrák működésében” címmel tartott előadást Mircz Nárcisz sajtkészítő. 

A továbbiakban a gyógynövények és a sajt szimbiózisáról tájékoztatta a résztvevőket Pászk Norbert gyógynövényszakértő, Ferenczy Noémi dietetikus pedig a laktózmentes termékek jelentőségéről számolt be. 

Sajt a gasztronómiában és a hétköznapokban sommelier-szemmel” Egri Katalin prezentált, majd meglátogatták a résztvevők a sajtüzemet és a majorságot Jakubinyi László, a Szimbiózis Alapítvány kuratóriumi elnöke vezetésével, végül következett a sajtverseny eredményhirdetése. 

A húsz nevezett tételből kettő arany-, hat ezüst- és két bronzminősítést osztott ki a szakmai zsűri – tájékoztatta a boon.hu-t Jakubinyi László. 

Külön öröm számunkra, hogy a két aranyminősítést az a versenyző nyerte, aki kisbabája mellett kezdett sajtkészítéssel foglalkozni, de a jövőben szeretné, ha főállásban készíthetne sajtokat. Bízunk benne, hogy a mai eredmény megerősíti ebben az elhatározásban. Egyébként az ország minden pontjáról jöttek nevezők, volt, aki a Nyírségből, de olyan is, aki Villány mellől érkezett

– mondta az elnök. 

A verseny szakmai támogatását a Magyar Sajtkészítők Egyesülete biztosította, tőlük érkeztek a hivatalos sajtbírák is, akik a zsűrit alkották.

Videós tartalmaink továbbra is megtalálhatóak a YouTube csatornánkon. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában