Történelmi Avas

2023.03.13. 12:00

Májusban újra lesz Avasi Borangolás

A Miskolczi Borbarátok Társasága Egyesület tizenegyedik alkalommal hozza el borgasztronómiai rendezvényét május 11-e és 13-a között.

"Májusban újra kinyílik az Avas, és megmutatja titkait a nálunk borangolóknak. Életre kelnek a macskaköves, kanyargós utcák, hívogatnak fények, az illatok, a mosolyok, no meg a borházak és pincék, ahová igazi borász egyéniségek érkeznek, a titokzatos kis ösvények pedig felfedezésre, csavargásra, andalgásra csábítanak. Ínycsiklandó füstbe borul minden, hiszen a gasztró-porond fő attrakciója idén a barbecue lesz", tájékoztatták portálunkat közleményükben a szervező Miskolczi Borbarátok.

 

Írják: a Borangoláson idén zöld utat adnak a zöldnek: céljuk, hogy fenntarthatóbbá tegyék a rendezvényt ökológiai lábnyomuk fokozatos csökkentésével, így a  környezettudatos életmód fontosságára is fel szeretnék hívni vendégeik figyelmét. Sportprogramokkal, kreatív aktivitásokkal, vetélkedőkkel is készülnek.

A Borangolás első napja szakmai nap, a pincék május 12-13-án tartanak majd nyitva, a részletes programokat később hozzák nyilvánosságra.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában