Gratulálunk!

2023.01.25. 18:00

Földesi András, a különdíjas csodabogár

Földesi András hetven éves lesz, de eszébe sem jut, hogy bejelentse visszavonulását.

KT

Földesi András az ajándék kosarával a mezőkövesdi sportcsarnoki díjátadón

Fotó: Csendes Szonja

„Életem kész regény – kezdte Földesi András, aki ősszel lesz hetvenéves és a napokban rendezett Dél-borsodi Teremlabdarúgó Kupán megkapta a legidősebbnek járó különdíjat. – Futballtörténetem Mezőberényben kezdődött: egy legelő mellett laktunk, én pedig egész nap ott fociztam. Tizennégy éves korom óta vagyok igazolt játékos, most a Mezőcsát kettőben rúgom a bőrt. Egyébként az NB II-es ifjúsági bajnokságig vittem, ettől a műfajtól pedig soha nem fogok megválni, a visszavonulás meg sem fordul a fejemben.”

Jól bírja magát

Az Igriciben élő csodabogár éppen kutat fúrt, amikor kerestük, de foglalkozik lovakkal, sertésekkel, csirkékkel, libákkal, nyulakkal és a postagalamb reptetés a hobbija.

„A katonaság után kerültem Borsod-Abaúj-Zemplén megyébe – folytatta. – Megfordultam Kazincbarcikán, Kurityánban, majd régió déli részére költöztem. A teremfocit nagyon kedvelem, örömmel mentem a Mezőkövesden és Mezőkeresztesen tartott tornára, bár ezt edzés nélkül tettem, ugyanis az igrici tornaterembe már nem engednek be bennünket gurigázni. Volt egy gerincműtétem, ennek ellenére jól bírom magam és élvezem a kispályázást. Olyan elismerésben, amit kaptam, korábban még soha nem részesültem, jól esett nekem Tállai András politikus-sportegyesületi elnök úr, az esemény fővédnökének gratulációja is.” 

Jó tudni

Földesi András testnevelő tanárként dolgozott Igriciben. Évtizedei alatt sok sikert ért el a diáksportban a tanítványaival, akik közül többen a Jó tanuló, jó sportoló mozgalomban is élen jártak.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában