Segítünk!

2022.12.19. 14:00

Tele lett az autó olvasóink adományaival - fotókkal

A körömi óvoda pedagógusai és gyermekei rendkívül hálásak a rengeteg adományért.

Hegyi Erika

Nagy volt az öröm

Fotó: Ádám János

Hatalmas meglepetést szereztünk olvasóink segítségével a Körömi Antall József Napközi Otthonos Óvoda kis növendékeinek. Olyan sok adomány gyűlt össze karácsonyi Segítünk! akciónk hetei alatt, hogy alig fért el az autónkban a rengeteg doboz és meglepetésekkel teli nejlonzsák. Hétfőn vittük el az ajándékokat az oviba, ahol rögtön a karácsonyfa alá tettük az adományokat.

A gyerekek és az óvoda dolgozói csak csodálkoztak, milyen nagylelkűek az Észak-Magyarország olvasói és munkatársai. Vittünk sok-sok gyermekruhát és –cipőt, játékokat, könyveket. Nagylelkű olvasóink tartós élelmiszereket és műfenyőt is felajánlottak annak a két, többgyermekes édesanyának, akiket korábban bemutattunk lapunkban.

Hasznos adományok

A ruhák és cipők az óvodában maradnak majd, mondta lapunknak Kozárné Szögedi Anita óvodavezető. Nagy szükség lesz rájuk, hiszen nem minden szülő tud gondoskodni a megfelelő, téli ruházatról. Ha levegőzni mennek a gyerekek, most már tudnak rájuk adni jó meleg pulóvert, sapkát, csizmát vagy kesztyűt. A benti játékhoz pedig jól jönnek a váltócipők, pólók és nadrágok.

Azok a ruhácskák, amelyek kicsik vagy nagyok az óvodáskorú gyerekekre, odaadják a szülőknek, hiszen nagycsaládokról van szó, ahol mindenféle korú gyermek nevelkedik. A pedagógusok nagyon örültek a játékoknak és a könyveknek is, mert ezekből is egyre kevesebbet tud vásárolni az intézmény, hiszen az áruk lassan megfizethetetlen.

Beszélgettünk a gyerekekkel is, de hogy mit mondtak, azt későbbi riportunkban olvashatják majd.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában