Zárónap

2022.10.29. 14:22

Tök jó rendezvénnyel búcsúzott a Baráthegyi Majorság (fotókkal, videóval)

Az utolsó nyilvános eseményét tartotta a majorság, ahol az alpakák mellett, a tökfaragás is népszerű volt.

UA

Fotó: Bujdos Tibor

A Baráthegyi Majorságban záró napot tartottak. Korábban megírtuk, hogy az energiaválság az üzemeltető Szimbiózis alapítványt is utolérte, így ideiglenesen kénytelenek bezárni a majorság egyes szolgáltatásait. Akkor azt írták: Az áram, a gáz, az üzemanyag és a takarmány árának növekedése a Szimbiózis Alapítványt is nehéz helyzet elé állítja. Az áremelkedés több mint 74 millió forint többletkiadást jelent, amely a legnagyobb odafigyelés és spórolás mellett sem kigazdálkodható. Az alapítvány az utolsó rendezvény teljes bevételét a további működésre fordítja. Töklámpás készítés, alpaka simogatás, must préselés és a pétanque várta a látogatókat szombaton.

Csalódottak

A borongós őszi idő ellenére nagyon sokan kilátogattak a majorságba, köztük nagyon sok gyermek is és a parkolók is telítve voltak. Az általunk megkérdezettek nagyon sajnálják, hogy bezárja a kapuit a majorság.

„Nagyon rossz az a tudat, hogy most egy ideig nem tudunk kilátogatni, de bízunk abban, hogy hamarosan újra kinyit” – nyilatkozta portálunknak Szabó Tünde, aki gyermekeivel látogatott ki szombat délelőtt. Hozzátette: A gyermekeknek nagyon tetszettek az alpakák, az egyik legnagyobb kedvencük a nyugodt állat.

Majoros Anna két gyermekével látogatott ki a rendezvényre, azt mondta portálunk kérdésére, hogy nagyon csalódott a döntés miatt, de megérti. „Sajnos nagyon kevés olyan program van ilyenkor, ami a gyermekek számára is elfogadható, így már csak az állatkert maradt, mint opció” – mondta. Arra is kitért, hogy hétfőn biztosan ellátogatnak a Halloween Estre, amelyet az állatkertben tartanak majd.

Videós tartalmaink továbbra is megtalálhatóak a YouTube csatornánkon.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában