Hitélet

2022.05.26. 20:14

Imanapok a Szombatról

Pünkösd előtt egy héttel, május 26-tól 29-ig rendezik az Aliansz Imanapokat Miskolcon, amelynek idén a Szombat a témája.

Detzky Anna

Forrás: Ádám János

A zsidó-keresztény kultúrkörben ez a hetedik napnak felel meg, amikor Isten megpihent a teremtés után. Később erre hivatkozva a tíz parancsolatban az emberiségnek is meghagyta, hogy szenteljék meg ezt a napot és ne végezzenek rajta munkát. A rendezvénysorozatot az evangéliumi szemléletű egyházak vezetőségéből álló Aliansz Magyar Evangéliumi Szövetség helyi közössége szervezi. Az evangelizációs alkalmakat a város négy különböző felekezetének helyszínén tartják 18 órától.

Csütörtökön a Pünkösdi Gyülekezetben, pénteken a Belvárosi Baptista Gyülekezetben, szombaton a Diósgyőri Református Gyülekezet imatermében, vasárnap pedig a Belvárosi Evangélikus Templomban. A nyitó napon a résztvevők hallhatták Kovács Zoltán metodista lelkész igehirdetését a szombat újszövetségi értelméről és Tóth-Simon Károly, a Golgota Keresztény Gyülekezet – Miskolc lelkipásztorának bizonyságtételét a szüntelen jelenlétről a Mindenható előtt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában