Mezőkövesdi diákok és tanárok

2022.04.30. 07:00

Toledóban kalandoztak

Örömmel fogadták a matyóföldieket a meseszép spanyol városban.

Kolodzey Tamás

Forrás: Olvasónktól

A Miskolci Szakképzési Centrum Mezőkövesdi Szent László Gimnázium és Közgazdasági Technikum hét diákja és három tanára A színház világa elnevezésű Erasmus-projekt keretében egy hetet töltött a spanyolországi, Madridhoz közeli Toledóban. 

– Tanulóink olasz és török gyerekekkel együtt jártak a mesés ibériai városban – kezdte Nagyné Szalmási Ildikó projektfelelős, majd így folytatta: – A nemzetközi program témája a színház és a színjátszás világa. Shakes­peare Szentivánéji álom című darabján dolgoztak a diákok: összeolvastak, jeleneteztek, táncoltak, énekeltek. Ezek mellett bepillantottunk a fogadó iskola színjátszó csoportjának munkájába, megnéztük a helyi művészeti múzeumot, a csodálatos toledói katedrálist, Don Quijote tiszteletére pedig ellátogattunk a szélmalmokhoz is. Az ottani iskola diáksága és szülői közössége nagy örömmel fogadott minket: az egyik nagymama a szülők segítségével paellát főzött a vendégseregnek az iskola udvarán. Csapatunk prezentációval készült a magyar kultúráról és színházi világról, valamint iskolánk életéről. Tanulóink a bemutató délelőttön teremről teremre járva adták elő produkciójukat a helyi intézmény diákjainak és tanárainak, majd örök élményekkel feltöltődve tértünk haza.

(A borítóképen: A mezőkövesdi diákok és tanárok Toledóban)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában