Házasság hete

2022.02.10. 16:30

Megyénkben is lesznek házasság heti programok

Négy városban is szerveztek olyan rendezvényt, amely kapcsolódik az országos programsorozathoz.

ÉM

Forrás: MW

Vasárnap kezdődik a Házasság hete programsorozat. A szervező egyházak és civil szervezetek egy héten át több mint ötven településen csaknem kétszáz programmal hívják fel a figyelmet a házasság, a család értékeire. A tizenötödik alkalommal megrendezett programsorozattal idén a kapcsolatok tudatos gondozására, a közös fejlődésre igyekeznek ráirányítani a figyelmet, válaszul a koronavírus-járvány párkapcsolati kihívásaira. 

 

A programsorozat idei mottója: Maradjunk együtt! Megyénkben a megyeszékhely mellett Felsőzsolcán, Sajószentpéteren és Ózdon lesznek programok, amelyek kapcsolódnak a héthez. 

 

Felsőzsolca Város Önkormányzata a 15 éves rendezvénysorozat alkalmából várja azon házaspárok jelentkezését, akik idén, 2022-ben ünneplik 1., 5., 10., 15., 20., 25., 30., 35., 40., 45., 50., 55., 60. … házassági évfordulójukat. A jelentkezés határideje február 11., péntek. A felhívásra jelentkező jubiláló párok ajándékban részesülnek. 

 

A gyerekekre is gondolnak, a Házasság hete keretén belül rajzpályázatot is hirdet az önkormányzat, melynek témája: kedvenc élményem a családommal. A gyermekek rajzait szintén február 11-ig várják. Minden beküldő ajándékban részesül. 

 

A Sajószentpéter-Bányai Református Egyházközség szervezésében a Házasság hete eseménysorozat nyitóalkalma február 11-én, pénteken 18 órakor kezdődik. Az első nap programja: szeretetvendégség, visszaemlékezés, menyegzői fotók vetítése, közös hálaadás. A többi napokon a Gyülekezet Imacsoportjának honlapján mindennap könyv- és filmajánlásokkal, szerelmes dallamokkal, igékkel és versekkel várják a gyülekezet minden tagját. 

 

Február 12-én 15 órától Miskolcon a Füzes utca 5. szám alatti Bibliaházban dr. Mihalec Gábor párterapeuta összeállítása alapján hangzik el egy előadás a viharálló kapcsolatok 7 titkáról Molnár Miklós lelkipásztor tolmácsolásában, majd interaktív feladatok, finom falatok, kötetlen beszélgetés várja a házaspárokat. 

 

Február 13-án 16 órától az Ózdi Görögkatolikus Parókia közösségi házában Makkai László pasztorálpszichológus előadása tekinthető meg A páros élet páratlan szépségei… címmel. Ugyanitt február 16-án 17 órától keresztény filmklub, a házasság kihívásai, örömei is megjelennek egy-egy filmalkotásban. Illetve február 20-án 10 órától a vasárnapi szent liturgia végén megáldják a jelen lévő házaspárokat. 

 

Krízisek és katarzisok a családban címmel tartják február 17-én 9.30-tól a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Család, Esélyteremtő és Önkéntes Ház konferenciáját a Házasság hete alkalmából a megyei önkormányzat dísztermében. Fővédnök, meghívott díszvendég: Bánné dr. Gál Boglárka, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Önkormányzat közgyűlésének elnöke. A nap folyamán számtalan szakember tart előadást. 

 

Szeretettel hív minden házast és házasságra készülőt a Házasság hetéhez kapcsolódó rendezvényére a Miskolci Nagycsaládosok Egyesülete február 19-én 10 órakor Miskolcon a Réz utca 3/A címen. Előadó: Makkai László pasztorálpszichológus, krízislélektan-szakértő. Téma: Párkapcsolatunk sokszínű arcai. A rendezvény ingyenes, de regisztrációhoz kötött.

A rendezvénysorozat folyamatosan frissülő eseménynaptára megtalálható a Házasság hete honlapján, valamint a programsorozat Facebook- és Instagram-oldalán. 

 

(A borítóképen: A programsorozat idei mottója: Maradjunk együtt!)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában