Quintessence Pálinka- és Párlatverseny

2022.01.07. 19:00

Gőzerővel érkeznek a nevezések a versenyre

Lassan letelik a ­Quintessence Pálinka- és Párlatverseny nevezési határideje.

ÉM

Forrás: OKE

Január 11-éig küldhetik el a desztillátumaikat a pálinkával foglalkozó kereskedelmi cégek, bér- és magánfőzetők Ongára. 

 

Rang és elismerés 

 

– Az eddigi nevezési adatok jelentős számú megmérettetést vetítenek előre – tudtuk meg Takács László versenyigazgatótól. – Időarányosan ilyen magas mintaszámaink a 2006 darabos rekordnevezési számnál sem voltak, ami valószínűsíti, hogy a Quintessence Pálinka- és Párlatverseny az idén is a desztillátumok legnagyobb Kárpát-medencei seregszemléje lesz, ahol díjazottnak lenni rangot és komoly szakmai elismerést jelent. 

 

Az ország minden területéről érkeznek a pálinkák és párlatok, de a határon túlról, főleg Erdélyből is óriásit nőtt az érdeklődés. Az értékelő-bíráló zsűritagok felkészítése és meghívása megtörtént. 

 

– Január 16–18. között a tervek szerint 32 fős nemzetközi zsűri kezdi meg felelős­ségteljes munkáját, és az egyes tételek értéke­lése mellett dönt a nagy- díjak sorsáról. Nagyobb hangsúlyt kapott a felkészítő-bíráló tréningeken a kereskedelemben kapható párlatok értékelése, hogy azokról is felkészült, összetettebb tudással rendelkező bírálók alkossanak véleményt. Ugyanekkor vizsgázik élesben az új bí­rálórendszerünk, 100 pontos bírálói szoftverével, új ér­tékelő elvekkel és struktúrával – folytatta a szervező Ongai Kulturális Egyesület el­nöke. – A végső győztes címért mindenki a nyolc legjobb eredményt elérő termékével versenyez, melyben vannak kötelező kategóriák és egyéb megkötések, nyíltabbá téve a verseny végkimenetelét. A versenyt kétnapos gála zárja január 28–29-én, ez alka­lommal Debrecenben.

 

Nevezési határidő: 2022. január 11. 

Versenyszabályzat, online nevezési felület: http://quintessence-palinka.hu/hu/

 

(A borítóképen: Munkában a zsűri egy korábbi versenyen)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában