Cserépváralja

2021.12.20. 19:03

Versenyeztek a karácsonyi fények

Megmozgatta a helyieket a verseny. Sokan neveztek. Még többen pedig szavaztak is Cserépváralján.

Tóth Balázs

Fotó: Tóth Balázs

Sokan feldíszítették idén házukat az ünnepekre Cserépváralján, az önkormányzat pedig igyekezett is megmozgatni a falut, versenyt hirdettek, kinek a díszkivilágítása a legszebb. Bár jóval többen tettek föl figurákat és fényfüzéreket, nem mindenki nevezett, tizenkét család tette ezt.

 

- A hivatali dolgozók gondolkodnak rajta, hogyan lehet szebbé tenni a települést. Sokan feldíszítették az elmúlt években a házukat, ezért úgy gondolták, ezt erősítenék, ösztönöznék. Nagyon jó volt látni a sétáló embereket, ahogy mentek a falu utcáin és pontozták a házakat. A lakosság nyolcvan százaléka részt vett benne, ki díszített, ki szavazott, szerintem jól sikerült. Ez az év az elmúlt 20 évben polgármesterségem egyik legnehezebbje volt, kicsit túl vagyunk a pandémián, reméljük 2022 jobb lesz – mondta Dávid Zoltán polgármester.

 

Szolid fények a nyertesnél

 

A családok három házat is megjelölhettek a nekik leginkább tetszők közül, végül Hajdu Györgyék otthona kapta a legtöbb voksot, a második Takács Istvánnéék, a harmadik Orosz Attiláék díszítése lett. Minden induló kapott egyébként ajándékcsomagot.

 

– Nagyon jó ötlet volt, már az előző években is lehetett volna hasonló kezdeményezés, idén többen díszítettek. Meglepett, hogy mi kaptuk a legtöbb szavazatot, amit nagyon köszönünk mindenkinek. Szolid, visszafogott fényeket tettünk föl néhány kiegészítéssel, úgy látszik, másoknak is tetszett. Azért díszítjük föl erre az időszakra már húsz éve a házat, mert jó időtöltés és szép is, télen sokáig sötét van, így csinosabb a falu – mondta Hajdu György, aki feleségével két hete kezdte földíszíteni a házat, a fények pedig január közepéig világítanak majd náluk.

 

Hozzátette még azt is, hogy akikkel csak találkozott, azoknak tetszett a díszkivilágítás, neki jó pár másik ház fényei is elnyerték tetszését és nekik adta volna a díjat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában