Matyó motívumok

2021.12.21. 15:00

Karácsonyi tippek foltvarróknak

Az ünnep, a matyó motívumok és az újrahasznosítás is téma volt a találkozón.

Tóth Balázs

Ünnepi díszek készítéséhez, matyó motívumok felhasználásához és maradék anyagok újrahasznosításához gyűjthettek ötleteket a mezőkövesdi foltvarrók a karácsonyra készülődős összejövetelükön.

 

A hagyományos rendezvényen ezúttal kevesebben voltak, mint amikor országos jelleget ölt az esemény, a járványhelyzet azonban közbeszólt. A Közösségi Ház emeleti nagytermében egy táskakiállítás is készült, az alkotókkal beszélgetni is lehetett a tervezésről, technikákról, megvalósításról.

 

Bertháné Csirmaz Éva közreműködésével a résztvevők alkotótársaiktól megtudhatták, hogyan lehet alkalmazni a matyó motívumokat a foltvarrásban, példaként egy füzet- vagy könyvborítót is bemutattak. A másik aktuális téma volt a hulladék anyagok, maradékok felhasználása, újrahasznosítása. Bertháné szerint ez nagyon fontos dolog, mindenkinek meg kell tenni, amit lehet, hogy minél kevesebb textil vesszen kárba. Új anyagból is jó dolgozni, de ötleteket kaptak ahhoz, hogy a maradék, kidobásra ítélt darabokat hogyan lehet, érdemes fölhasználni, nem csak foltvarrós technikával, de hasznos dologra.

 

A nap folyamán természetesen karácsonyi, illetve mikulásos díszekkel is lehetett ismerkedni, de előkerültek asztali díszek, terítők, egyebek is az ötletbörzén. Az ünnepi hangulatot a Mozer család dalai alapozták meg.

 

(A borítóképen: Karácsonyi és mikulásos díszekkel is lehetett ismerkedni)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában