elismerés

2021.12.01. 10:43

Európai díjat nyert a TokajKalauz!

Ripka Gergely kétnyelvű TokajKalauza European Wine Book kategóriában került februárban a legjobb 4 könyv közé, majd nyerte meg a kategória fődíját.

Forrás: TokajGuide

„A Legjobb Borkalauznak kijáró elismeréssel tüntették ki kedden a »TokajGuide« kétnyelvű útikalauzt Párizsban. Az olimpián kívül nincs más világverseny, ahol ennyi nemzet képviselteti magát és mérkőzik meg, ezért is különösen nagy érdem a TokajKalauzé. Csak »Ital« kategóriájú könyvekből 26 kategóriában hirdettek győzteseket” – számolt be róla a Euronews.

November 29-én Párizsban adták át a világ legnagyobb gasztronómiai könyvszemléjének, a Gourmand International Awards-nak a díjait a World Cookbook Fair-en. Ripka Gergely kétnyelvű TokajKalauza European Wine Book kategóriában került februárban a legjobb 4 könyv közé, majd nyerte meg a kategória fődíját. Ez a siker nem csupán a könyvnek, de a tokaji borvidéknek is fontos publicitást ad. A díjátadóra a világ minden pontjáról 170 ország 983 szemlézett kiadványából kerültek ki a zsűri döntős jelöltjei.

„Soha nem hittem volna, és nem is vártam, hogy valaha tapsolni fognak majd a kiadványomért. Ma este itt Párizsban champagne-nyal fogok koccintani, de otthon első dolgom lesz egy tokaji aszút bontani, hisz az ünnepi alkalmak legméltóbb bora mindkettő! Köszönöm, hogy okot adtak mindkét palackra ezen a gyönyörű, történelmi helyen” – mondta beszédében Ripka Gergely az Euronews beszámolója szerint.

A közösségi oldalon elöntötték a gratulációk a szerzőt. Posta György, Tokaj polgármestere például azt írta: „Szívből gratulálok Ripka Gergely barátunknak. Azt mindannyian tudtuk, hogy a TokajGuide különleges és fontos mindannyiunknak, mert rólunk, a borvidékünkről szól. Köszönjük, hogy vagy nekünk!”

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában