Koncert

2021.11.26. 13:00

Pál Utcai Fiúk-koncert: a negyedik sikerülhet

Pénteken este a Pál Utcai Fiúk koncertezik a miskolci Ady Endre Művelődési Házban.

20210825 Szeged Fotó: Karnok Csaba (KC) – Délmagyarország (DM) Koncertek a SZIN fesztiválon. képen: Pál utcai fiúk, Leskovics Gábor

Forrás: MW

Fotó: Karnok Csaba

Tavaly tavaszra tervezték és a koronavírus-járvány miatt azóta a péntek esti immár a negyedik időpont a népszerű Pál Utcai Fiúk miskolci koncertjére. A koncert tehát november 26-án este 8 órakor kezdődik az Ady Endre Művelődési Házban. A kapu- és pénztárnyitás pedig fél órával korábban lesz. A hangverseny látogatásához védettségi igazolvány szükséges.

Garázsból indultak el

A Pál Utcai Fiúk 1983 nyarán Szigetszentmiklóson alakult barátokból. A zenekar egy garázsból nőtte ki magát országosan ismert, immáron 25 éve koncertező zenekarrá. Az egykor pénzfeldobással hangszert választó utcai kölyökbandából verbuválódott zenekar 1990-ben adta ki első lemezét, majd 1994-ig folyamatosan jelentek meg az albumok: Ha jön az álom, Bál, A nagy rohanás, Szerelemharc, Szajhák és Partizánok.

Tagcseréket követően alábbhagyott az évekig tartó lendület, és a 90-es évek második felében a zenekar a nagyszínpadról visszatért a klubok félhomályába. A PUF továbbra is aktívan koncertezett, majd alkotóenergiákat hozó újabb tagcseréket követően 2000-ben jelent meg a Ha jön az élet című album, amellyel az immáron 18 éves zenekar felnőtté vált. A húszéves jubileumot követő egyéves csendes pihenő után a zenekar újra alkotni és koncertezni kezdett, mígnem végre 2008-ban a 25 éves Pál Utcai Fiúk zenekar friss energiákkal és lendülettel újabb fejezetet nyitott történetében a Legelő című nagylemezével. A lendületes, pörgős, ám néhol lírai alkotás méltán emelte magasra ismét a PUF zászlaját. A 2019-es év mozgalmasra sikerült a harmadik évtizedét élő PUF számára. Az év első felében KomolyZene címmel dupla lemezt adtak ki, a 2015-ös szimfonikus koncert felvételét, októberben pedig megjelent a legújabb PUF-album, az Igazán ez minden.

(A borítóképen: Pál Utcai Fiúk, Leskovics Gábor)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában