adventi időszak

2021.11.30. 13:00

Megtölti a rászoruló családok ünnepi asztalát

Nahaj Péter ismét útra indul a mikulás segédjeként, hogy mosolyt csaljon a legkisebbek arcára.

A Sky Fanatic frontembere a látogatások során kapott összegből, tárgyi adományokból már három éve csomagokat állít össze, amelyeket rászoruló családokhoz juttat el. Elmondása szerint mindenki megérdemli, hogy az ünnepek alatt tele legyen a szépen feldíszített asztal.

-Bár kezdetben úgy terveztem, hogy majd egy valakinek nyújtom át az összegyűlt adományt, hamar világossá vált, hogy akár több rászoruló karácsonyát is szebbé varázsolhatom. Csomagokat kezdtem el összeállítani tartós élelmiszerekből, amiket a környező településeken élő szűkölködő családok között osztottam szét. Jó magam is ismerek ilyen családokat, napi szinten kapcsolatban állok velük, hiszen hátrányos helyzetű gyermekek számára tartok gitároktatást – mesélte Nahaj Péter.

-Tavaly 20 családnak volt alkalmam segíteni elég nagy csomagokkal, amelyeknek a tartalma valószínűleg nem csak a karácsonyi időszakra, hanem akár további pár napra vagy hétre is kitartott. Volt ahová karácsonyfát, ruhákat, játékokat is vittünk, amiket az ismerőseim gyűjtöttek össze. Hatalmas meglepetés volt számomra ez a fajta összefogás, sokkal többen álltak a kezdeményezés mellé mint amit valaha el tudtam képzelni – tette hozzá.

– Nem is volt kérdés az ismétlés, elterveztem, hogy rendszeresítem a gyűjtést. Az idei évben nyár óta jönnek a felkérések, családok, iskolák, óvodák részéről is, akik szeretnék, hogy a mikulás segédjeként eljuttassam az ajándékaikat a csemetékhez. Ha minden jól megy a tavalyi összeget és tárgyi adomány mennyiségét meg tudom duplázni, de akár még triplázni is, hiszen szinte minden nap vannak újabb és újabb felajánlók, akik szeretnének csatlakozni a kezdeményezéshez. Már a fővárosban, illetve megyénken belül több helyen is segítenek nekem lerakó pontok kialakításával, ahová bárki elviheti a rászorulóknak szánt adományt. Ezek mellett a közösségi oldalamon is elérhető vagyok ez ügyben – hívta fel a figyelmet.

Érzékenyebben az emberek

-Év közben nehezebb az ilyen vagy ehhez hasonló jótékony megmozdulásokat sikerre vinni, de az ünnepek idején mindenki kicsit megenyhül és érzékenyebbé válik. Én is sokszor a könnyeimmel küszködöm a fehér szakáll és piros sapka alatt, hiszen nagyon jó érzés látni a gyerekek örömét, és bár dolgozom ilyen körökben, sokszor látok olyan élethelyzeteket, amelyeket korábban nem tapasztaltam. Akárhová is megyek, mindig azt mondom, annyival támogassanak, amennyi nekik is belefér. Volt aki ebben az évben 3-4 karácsonyfát, más egy tévét ajánlott fel, nagyon színes és változatos a felhozatal – osztotta meg az Északkal az énekes.

– Az adományok szétosztására a barátok és családtagok mellett sokan mások is felajánlották a segítségüket, így szerencsére ebben sem nem szenvedek hiányt. A későbbiekben szeretném az összefogást akár alapítványi szintre emelni, a gyűjtést rendszeresíteni, hiszen a rászorulóknak egész évben szükségük van a segítségre, nem csak az ünnepek idején. Ajánlom mindenkinek, hogy egyszer tapasztalja meg milyen másokat támogatni valamilyen módon, véleményem szerint semmihez sem hasonlítható az érzés – mondta végezetül Nahaj Péter.

(A borítóképen Nahaj Péter)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában