gálaest

2021.11.04. 11:00

Kicsik és nagyok is bemutatkoztak a Kossuth Gálán

Az elmúlt két évben nem volt az iskolának gálaestje a járvány miatt, de most végre megrendezhették.

Különleges rendezvény miatt gyűltek össze nemrég a miskolci Kossuth Lajos Evangélikus Általános Iskola, Gimnázium és Pedagógiai Szakgimnázium tanulói, pedagógusai és a szülők a Művészetek Házában. Az idei Kossuth Gála nem csak a színvonalas előadások miatt volt kiemelkedő, hanem azért is, mert több jelentős évfordulóról is megemlékeztek az eseményen.

A koronavírus-járvány okozta korlátozások miatt az elmúlt két tanévben nem volt lehetőség a Kossuth Gála megtartására, így még nagyobb várakozás és izgalom övezte az eseményt. A mintegy két órás rendezvényen változatos programokat sorakoztattak fel az intézmény növendékei. A közönség láthattott jelenetet A muzsika hangja című musicalből, lenyűgöző előadásból tudhatták meg, hogyan alakult meg a gimnázium színjátszó köre, és különböző táncprodukciók is színesítették a programot. Gyönyörű dallamok csendültek fel a Kossuth kisiskolásai, gimnazistái és tanárai előadásában, az este folyamán pedig bűvészmutatvány is elbűvölte a vendégeket. Az óvoda nagycsoportosai mesevilágba varázsolták a nézőket, látványos szalagtáncuk és énekük mindenkit elbűvölt. Az intézmény összetartó közösségét mutatja, hogy az ovisok, általános iskolások, gimnazisták és a pedagógusok mellett már végzett diákok is visszatértek, hogy bekapcsolódjanak a gálába. Az est fényét emelte az intézmény jelenlegi és korábbi iskolalelkészeinek és hitoktatóinak közös imádsága a Művészetek Háza színpadán.

Az idei gála jelentőségét emeli az is, hogy több kerek évfordulót is ünnepel az iskola.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában