Láthatatlan vacsora

2021.11.28. 09:32

Bekötött szemmel jótékonykodtak

Láthatatlan vacsora elnevezésű rendezvényükön gyűjtöttek adományt a miskolci Lady Lions tagjai.

Fotó: Kozma István

A látássérült, támogatásra szoruló embertársaink elfogadására, problémáik megértésére szervezett érzékenyítő, egyben karitatív eseményt a fennállásának huszadik évfordulóját idén ünneplő Miskolci Első Lady Lions Klub szombaton a City Hotelban. A Láthatatlan vacsora elnevezéssel első alkalommal megrendezett programon a résztvevők bekötött szemmel, mintegy vakon fogyasztották el a felszolgált ételeket.

A rendezvényen befolyt összegből a Vakok és Gyengénlátók Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Egyesülete látássérült gyermekeinek karácsonyi programját támogatják.

A jószolgálati szervezet alapításakor vállalt feladata az elesettek támogatása, de legfőképpen a látássérültek segítése – fogalmazta meg karitatív munkájuk lényegét a klub elnöke, Hényelné Kiss Erika. Mint mondta: az elmúlt két évtizedben számos jótékonysági eseményt szerveztek, bálokat, hangversenyeket, adománygyűjtő szándékkal közösségi piacot. A Covid-járvány kitörésekor élelmiszercsomaggal segítették a veszélyeztetett korosztályban lévő, főként egyedül élő vak és gyengénlátó pártfogoltjaikat. Ezek sorában az első alkalommal szervezett érzékenyítő rendezvény nem mindennapi tevékenységük része. A Láthatatlan vacsorával viszont igyekeznek az egészséges embereknek bemutatni, milyen lehet nem látóként élni a mindennapokban.

A nemes célú esemény zárásaként – immár a szemkötő nélkül – Cselepák Balázs színművész, énekes és a miskolci Zenével az ifjú tehetségekért alapítvány (ZENITA) támogatta növendékek műsorát élvezhették a jótékonykodók.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában