évgyűrűk

2021.10.10. 15:00

Szenior-sportközösség kovácsolódott Ózdon

Detzky Anna

Forrás: Olvasónk küldte

Évtizedes hagyománnyal rendelkezik az ózdi Országos Nyugdíjas Sportnapok – Bellér László-emlékverseny, amely jó hangulatú rendezvény, és nagyban hozzájárul a sportélet népszerűsítéséhez az idősek körében.

Jobb későn, mint soha!

– Összeszokott közösség alakult ki a sportnapok körül, emiatt a nyugdíjasok közül is inkább az idősebbek indulnak el a versenyen – mondta Bellér Lászlóné szervező, az Ózdi Nyugdíjas Klub volt vezetője. – A megyéből többen jönnek, de rendszeresen csatlakoznak hozzánk Szombathelyről is. Kilencvenéves volt eddig a legidősebb versenyzőnk. Olyan sportágakat iktattunk be, amelyek különösen ideálisak nyugdíjasoknak, mint a természetjárás, a teke, a sakk, az asztalitenisz vagy az úszás. Bellér László sportolómúltjáról és közösségszervező tevékenységéről ismert Ózdon.

– Fiatalabb korunkban férjemmel, a verseny névadójával NB I.-es kézilabdázók voltunk. Manapság pedig heti egyszer néptáncolok. Az ózdi asztaliteniszezők szintén minden héten összejönnek, és nincs köztük egy rokkant vagy elhízott ember sem. Úgyhogy azokat is biztatom, hogy kezdjenek el sportolni valamit, akiknek ez korábban nem volt része az életüknek. Különösen a férfiakat, akik kisebb számban képviseltetik magukat a sportnapokon. Az izmok karbantartásával a mozgásszervi problémákat és a reumatikus megbetegedések egy részét is meg lehet előzni, sérülés szintén ritkábban fordul elő. Ezzel együtt fontos figyelembe venni a teljesítőképességünk határait. Különösen a szívműködésre kell odafigyelni – ajánlotta a nyugalmazott sportoló.

(A borítóképen: A teke az egyik közkedvelt sportág)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában