Programkavalkád

2021.10.03. 15:00

Finom falat, kulturális érték

Programkavalkáddal várták a helyieket és a városba látogatókat Felsőzsolcán, ahol az alma volt a főszereplő.

Nagy-Hankó Krisztina

Forrás: Olvasónk küldte

Fotó: Batori Peter www.batorifoto.hu

Látványos felvonulással, hagyományőrzők részvételével kezdődött szombaton az első Alma Feszt. A felvonulás után a Miskolci Mazsorett Együttes műsora, majd a Vaga Banda társulat akrobatikus elemekkel tarkított gólyalábas produkciója következett. A helyi óvodások műsorát is élvezhette a közönség. A felsőzsolcai hagyományőrző csoportok – Rozmaring Népdalkör és Zsolca Táncegyüttes – fellépését követően a Csomasz Brass Band lépett színpadra. A zeneiskola fúvószenekara 16 éve működik. A növendékek 10-től 20 éves korig játszanak az együttesben, ezúttal is színvonalas, szórakoztató show-t adtak elő. Később Eperjesi Erika, a Miskolci Nemzeti Színház művésze, Lorán Barnabás humorista, valamint a Generátor zenekar, illetve a Sky Fanatic együttes is színpadra lépett.

Először, de nem utoljára

– Régi álom volt egy olyan fesztivál megszervezése, mely felsőzsolcai értékeinkről, hagyományainkról szól, és fiatalokat megszólító programelemei is vannak. Nagyon jó alapot jelentett a régóta városunk határában működő Almáskert, mely gyümölcseivel is támogatta a rendezvényt. A hagyományőrzés mellett megjelent a gasztronómia, középpontban az almával, és a fellépőknek köszönhetően sikerült elérnünk városunk és a környékbeli települések lakosságát is – mondta Szarka Tamás polgármester. – Az Alma Feszt kitűnően illeszkedik a városi rendezvények sorába, és nemcsak az idei, hanem a következő évek kiemelkedő programja is lehet. A település számára turisztikai szempontból is jót tesz, hiszen a rendezvények által is szeretnénk a város hírnevét és vonzerejét régiós szinten is emelni – tette hozzá a polgármester.

A rendezvényen a gyermekek számára is készültek programokkal. A kicsik megismerkedtek a népi hagyományokkal, játszottak a Méhecske játéktéren és részt vettek a kézműves-foglalkozásokon. Az Alma Feszthez kapcsolódóan ugyanazon a napon rendezték meg a megyei önkormányzat által meghirdetett Identitás Roadshow-t.

A főzőversenyen induló nyolc csapat számára nem csak az ízeken volt a hangsúly, a tálalásra is nagy figyelmet fordítottak.

A főzőversenyen helyezést elérő csapatok részére Bánné dr. Gál Boglárka, a B.-A.-Z. Megyei Közgyűlés elnöke, Csöbör Katalin országgyűlési képviselő és Szarka Tamás polgármester adta át a díjakat.

(A borítóképen: A rendezvényen Szarka Tamás polgármester is részt vett)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában