Kiállítás

2021.10.17. 14:30

Az alkotás a mindenük, ez a közös bennük

Az Izsó Miklós Képzőművészeti Kör tagjai minden évben egy kiállítás keretében mutatkoznak be munkáikkal a város lakóinak.

Apagyi Beáta

Forrás: KOLORLINE

– A kör 63 éves megalakulása óta hagyomány a kiállítás megrendezése, idén sem volt ez másképp. Mivel a tavalyi évben a pandémia miatt az esemény nem valósulhatott meg, így most a szokásostól eltérően egy nagyobb anyaggal készültünk – osztotta meg lapunkkal Bacsó István, a kör vezetője.

Sokoldalú társaság

– Két helyiséget is meg tudtunk volna tölteni a tagok munkáival, azonban annyira besűrűsödtek az utóbbi időben a kiállítások, hogy végül egy helyiség adottságait használhattuk ki és tölthettük meg. Bár a képzőművészeti kör 21 tagot számlál, 11 alkotó képe van kihelyezve, így körülbelül 75 munka tekinthető meg, amelyek változatos technikákkal készültek. Sokoldalú a társaság, így a teljesség igénye nélkül vannak akrillal készültek, metszetek, installációk. Nemcsak a technikák, hanem az alkotók kormegoszlása is változatos, a legfiatalabb tagunk 13 éves, a legidősebb 84. Nagy az összhang, szeretjük egymást, közös bennünk, hogy az alkotás a mindenünk – emelte ki a vezető. – A kiállításokra készült alkotások esetében nincs tematikus megkötés. Nyilván a fiatalabbaknál figyelemmel követjük fejlődésüket, ezért vannak tanulmányi rajzaik, aztán ha technikai téren újabbnál újabb eszközöket, módszereket ismernek meg, akkor az azzal kapcsolatos képeiket is bemutatjuk, ezzel jól szemléltethető az előrelépés. Mivel a felnőttek már hosszabb ideje vannak úgymond a pályán, így ők műfaji megkötés nélkül jelenhetnek meg – folytatta. A kiállítás több okból is hasznos, nemcsak a bemutatkozást segíti elő, hanem a kör létszámát is gyarapítja évente egy-két fővel. A remekművek egyébként október 29-ig folyamatosan megtekinthetők a kazincbarcikai Mezey István Művészeti Központban. Szeretettel várjuk nemcsak az alkotók hozzátartozóit, barátait, ismerőseit, hanem minden más érdeklődőt is – mondta végezetül Bacsó István.

(A borítóképen: A kiállított alkotások változatos technikákkal készültek)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában