Krumplis ételek az asztalon

2021.09.09. 15:30

Krumplifesztivál lesz Putnokon

Gasztronómia és szórakozás a hétvégi program a gömöri városban.

Marosréti Ervin

Fotó: ME

Egy évvel ezelőtt a pandémiás időszak nem tette lehetővé, de idén ismét megrendezik Putnokon a már hagyományosnak tekinthető Krumplifesztivált. Hosszú évekkel ezelőtt merült fel az esemény gondolta, méghozzá a Szeretlek Magyarország elnevezésű programnak köszönhetően. A gömöri városban élők is szerettek volna egy olyan napot, ahol a hétköznapokban is gyakran használt ételek kerülnek a középpontba.

Hamar megtalálták

Túl sokat nem kellett gondolkodni, hiszen a krumpli erőteljes szerepet kap a gömöri gasztronómiában, ezért kézenfekvő volt a döntés. Sok esztendő telt el azóta, a szeptemberi fesztivál pedig most már a májusi Gömör Expóhoz hasonlóan állandó helyet követelt magának a városi események között. A burgonyával kapcsolatban egyébként a múzeum már ki is adott egy kötetet, amelyben a krumplis ételek receptjei szerepelnek. Aki kézbe veszi, meglepődhet azon, hogy milyen sok finomságot tartalmaz.

Kóstolás és felvonulás

Ezek közül jó néhányat most hétvégén is meg lehet majd kóstolni, hiszen a városi sportcsarnokban és a létesítmény környékére várják a vendégeket. A kétnapos programkavalkád pénteken délelőtt 10 órakor a megnyitóval kezdődik, majd Fehér György kutyaidomár műsora következik, amit a fitneszedző, Sasa mozgásórája követ majd. A krumplis ételek kavalkádja 13 órától veszi kezdetét, a kóstolás közben pedig a Csender zenekar gondoskodik a vendégek szórakoztatásáról. Délután megtartják Putnokon a hagyományos szüreti felvonulást is, amely a városháza parkolójából indul, és a Krumplifesztivál helyszínére, a sportcsarnokhoz érkezik. A délutáni órákban a szabadtéri színpadon a helyi óvodások és kisiskolások lépnek fel, majd jön Manuel, 17 órától pedig a nap sztárvendégeként a Neoton Família koncertezik.

Folytatás szombaton

Szombaton folytatódik a rendezvény a gömöri településen, méghozzá 10.30-tól az Iszkiri gyermekzenekar műsorával, de a nap folyamán ellátogat Putnokra Tóth Andi, a The Bits Beatles-emlékzenekar, valamint 17 órától a Piramis együttes is. A napot este nyolc és tizenegy óra között Tarnai Kiss László zenés randevúja zárja, magyar nótától egészen a rock and rollig. Az idei putnoki Krumplifesztivál tehát ismét színes programokkal várja a látogatókat.

(A borítóképen: A krumpli kerül a középpontba Putnokon)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában