Közlekedési vetélkedő

2021.09.27. 07:30

Kiderül, ki tud jobban traktorral tolatni

Megmutathatják a tudásukat a mezőgazdasági gépek vezetői.

20210915 Békéscsaba A 47-es főút melletti terület adott otthont a látványos gépbemutatónak, ahol a megyeszékhelyi Alfa-Gép. Kft. 25. születésnapját ünnepelte. Elhangzott, a gazdáknak fontos, hogy megbízható, helyi forgalmazók által jussanak világszínvonalú gépekhez, illetve láthassák ezeket munka közben Fotó: Imre György IGY Békés Megyei Hírlap

Fotó: MW

Szeptember 30-án olyasmi fog ­előfordulni megyénkben, amire eddig még nem volt példa. A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság Kommunikációs és Megelőzési Osztályának munkatársai az Encsi Rend­őrkapitányság Balesetmegelőzési Bizottságával közösen közlekedési vetélkedőt szerveznek mezőgazdaságigépjármű-vezetőknek.

Az elmúlt években megyénk közútjain is nagymértékben megnövekedett a mezőgazdaságigépjármű-­forgalom is. Jelenlétük elsősorban a betakarítási időszakban jelentkezik intenzívebben, tehát most ősszel is. Az aktualitás miatt a verseny célja, hogy a mezőgazdaságigépjármű-vezetők az elméleti ismeretüket frissíthessék, a gyakorlati tapasztalataikat pedig bővíthessék, és ezáltal a közúti közlekedést közösen biztonságosabbá tegyék.

Persze a Kurilla-Gabona Kft. mérai telephelyén reggel 9 órától megrendezésre kerülő vetélkedő nemcsak a mezőgazdasági gépek vezetőinek, hanem az ezen járművek rajongótáborának és a gyerekeknek is igazi érdekesség lehet. A megmérettetés KRESZ- és elméleti tesztlapok kitöltéséből, vezetéstechnikai pálya teljesítéséből, illetve gyakorlati feladatok végrehajtásából áll. A verseny kizárólag egyéni kategóriában kerül megrendezésre. A nevezetteknek rendelkezni kell legalább „T” nemzeti érvényes vezetői engedéllyel, amelyet a verseny előtt be kell mutatni. A vezetéstechnikai pályát mindenkinek ugyanazzal a mezőgazdasági gépjárművel kell teljesítenie, melyet a vetélkedő szervezője biztosít.

Jelentkezni az Encsi Rend­őrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztályán vagy az [email protected] címen szeptember 27-ig lehetséges.

(A borítóképen: Ezúttal versenyre kelnek majd)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában