családi rendezvény

2021.09.18. 15:30

Ízeivel és színeivel ünnepelték az őszt

Illatos levendula és a frissen sült hús illata keveredett és gomolygott a levegőben, ezt érezhette az, aki ellátogatott a családi rendezvényre.

Nagy-Hankó Krisztina

20210911 Nyékládháza Nyár búcsúztató Nyékládházán, a hagyományoknak megfelelően főzéssel, sütéssel üdvözölték az őszt a városban. Az ősz ízeicímű tradicionális rendezvényen fellépőkkel, helyi tehetségekkel, szomszédos települések dalköreinek műsorával, kézművessátorral és népi játékok sokaságával tette színessé a napot. A résztvevők kóstolhatnak majd a házigazda Búzavirág Nyugdíjasklub finom süteményeiből és tócsnijából és bográcsos ételeket is lehetett kóstolni. Fotó: Ádám János/ÁJ Észak-Magyarország

Fotó: Ádám János

Az óvodások vidám, táncos műsorával kezdődött az immáron 11. alkalommal megtartott, „Az ősz ízei” elnevezésű rendezvény. A hagyományokhoz híven – a kisvárosban aktív közösségi tevékenységet folytató – Búzavirág Nyugdíjasklub volt idén is az esemény házigazdája. Krumplilángossal, valamint házi süteményekkel fogadták a látogatókat.

Minden korosztálynak

A klub tagjai minden évben készülnek valami kézműves meglepetéssel is, idén levendulababákkal kedveskedtek mindenkinek. De nagy sikert aratott a Fórián Lajos mesterszakács által sütött ökörpecsenye is, illetve a szintén helyben főtt bográcsgulyás, melyből kóstolót kínáltak az érdeklődőknek. A rendezvény a gasztronómiai élményeken túl egyben az ősz köszöntése, melyet kulturális műsorral színesítettek.

A nap folyamán a jó hangulatról az Őszirózsa Népdalkör gondoskodott, valamint a Nyékládházi Gyermekkórus szólistái Bereczki Zita zenepedagógus kíséretével. Színpadra állt az Ónodi Hársfavirág Énekkar, az Emődi Pincegazdák Dalárdája, valamint a Nyékládházi Ifjúsági Fúvószenekar is. Megrendezték az elmaradhatatlan tradicionális pálinkaversenyt, ahová helyi lakosok nevezhettek be nedűikkel. A zsűri a különleges, egyedi pálinkákat kiemelten értékelte. Mindemellett volt mustkóstolás helyi szőlőből, kézművessátor, ahol kukoricacsuhéból készültek a kis állatkák, és más gyermekeknek szóló programok. A késő délutánig tartó rendezvényen a család minden tagjának igyekeztek kedvezni a szervezők. Nyertes Zsuzsa színművésznő sok humorral fűszerezett produkcióját követően Anita énekelt ismert dallamokat. Az énekesnő a gyermekeket is megmozgatta, a színpadra szólította őket, majd tánclépéseket tanított nekik.

(A borítóképen: Csuhéból készültek az állatfigurák)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában