Jótékonysági verseny

2021.09.04. 18:30

Futás a gyermekekért Sajóbábonyban

Jótékonysági versenyt szervez a Sok KIS Kéz Közhasznú Egyesület a Marathon Club Miskolccal karöltve.

Apagyi Beáta

Forrás: Olvasónktól

Fotó: NAGY AKOS

A „Gyere és fuss velünk a sérült gyermekekért” jótékonysági futóverseny időpontja szeptember 11. délelőtt 10 óra, helyszíne a sajóbábonyi ipari parkban lévő rendezvényház és park területe.

Négy távon futnak

– A program egy második alkalommal megvalósuló jótékonysági futóverseny, amelynek több célja és üzenete is van. Az egyik, hogy a rendezvényen összegyűjtött adománnyal támogassuk a miskolci kórház gyermekrehabilitációs osztályát, hogy az odajáró, bent lakó gyermekek szép környezetben tudjanak gyógyulni, fejlődni. A másik fontos üzenete, hogy az emberek megértsék, segítsék, és ne kirekesszék a sérült, mozgássérült gyermekeket, felnőtteket. A családok, amelyek sérüléssel élő gyermeket, gyermekeket nevelnek, nap mint nap szembenéznek nehézségekkel, a társadalmi kirekesztéssel. A rendezvényen viszont megmutathatják, mennyire csupa szív családok, amelyekre felnézhetünk. Egyesületünknek saját indíttatása is van a rendezvény megszervezésére, 12 éves, mozgássérült gyermekem is a rehabilitációs osztályon gyógyul, fejlődik – osztotta meg a személyes vonatkozást Gulyásné Pásztor Mónika, az egyesület titkára.

Hozzátette: tavaly a Sok KIS Kéz Egyesület felhívása volt a Run/Bike One Line, ahol 3 hónapon keresztül online formában mozgatták meg a sportolókat. Az ott összegyűjtött pénzből vásárolták a kórházba gyógyulni járó gyermekek részére az egy méter átmérőjű ülőrésszel rendelkező, minősített fészekhintát, amelyet a mozgássérült gyermekek használhatnak, szuperül. Az ajándékot szeptember 11-én a rendezvényen szeretné az egyesület átadni.

A nevezők 2, 5, 10, 20 kilométeres távokat teljesíthetnek. Előzetes nevezésre vasárnapig (szeptember 5-ig) van lehetőség. A helyszíni nevezés mind a négy távon 500 forinttal drágább, és a helyszínen nevezőknek befutóérmet nem tudnak biztosítani. Olyanok is támogatók lehetnek, akik nem tudnak részt venni a futóversenyen. Az ehhez szükséges számlaszám " target="_blank" rel="noopener noreferrer">az egyesület közösségi oldalán megtalálható.

(A borítóképen: A „Gyere és fuss velünk...” első versenyén)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában