Miskolc

2021.08.08. 13:00

A feleségem története a CineFesten

Enyedi Ildikó új filmje Miskolcon kerül először a hazai nézők elé.

A 2021. szeptember 10–18. között zajló 17. CineFest Miskolci Nemzetközi Filmfesztiválon lesz az Arany Medve díjas és Oscar-jelölt Testről és lélekről rendezője, Enyedi Ildikó új filmje, A feleségem története hazai premierje – jelentették be a fesztiválszervezők csütörtökön. A Füst Milán irodalmi Nobel-díjra felterjesztett azonos című regénye alapján készült alkotás a CineFest Kitekintő szekciójában lesz majd látható, és szeptember 18-án ezzel zárul a nemzetközi filmes mustra. Magyar szinkronnal szeptember 23-ától a Mozinet forgalmazásában vetítik a hazai mozik.

A feleségem története világpremierje július 14-én volt Cannes-ban, majd a 46. Toronto Nemzetközi Filmfesztiválon mutatták be.

A filmben Störr kapitányt a holland Gijs Naber, feleségét, Lizzyt a James Bond-, ­Mission: Impossible-filmekből és a cannes-i arany pálmás Adèle életéből ismert világsztár, Léa Seydoux alakítja. Störr kapitány szeretni való, fájdalmasan becsületes figuráján keresztül, elemi módon, az érzékeinken át értjük meg az élet összetettségét, titokzatosságát, törékeny szépségét, megfoghatatlan, uralhatatlan jellegét – írja a fesztivál közleménye.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában