jótékonyság

2021.07.30. 13:00

Tánckoncert lesz a szívbeteg Majáért

A putnoki, beteg kislány műszívet kapott, az énekesek és táncosok érte fogtak össze.

Hegyi Erika

20200903 Nyíregyháza fotó: Pusztai Sándor PS Kelet-Magyarország "Boldog órák szép emlékeképen" - címmel nyílt kiállítás Zsile Sándor fotóművész munkiból a Városi Galériában. képen: Beri Áron gitáros

Forrás: MW

Fotó: Pusztai Sándor

Maján nemrég életmentő műtétet hajtottak végre a Gottsegen György Országos Kardiovaszkuláris Intézet Gyermekszív Központ orvosai. A 12 éves, putnoki kislány műszívet kapott. Az ő gyógykezeléséért rendeznek augusztus 28-án jótékonysági tánckoncertet a putnoki városi sportcsarnok szabadtéri színpadán este 7 órától. A szervezők a bevételt a „A Szívbeteg Gyermekek Védelmében” Alapítványnak utalják.

– Műsorunk szeretné ráirányítani a figyelmet arra, hogy az emberek elhidegültek egymástól. Pedig rendkívül fontos lenne a feltétel nélküli szeretet, a szabadság érzése, az önmegvalósítás, a tartalmas emberi kapcsolatok. Mindezt egy nagy kérdés fogja össze: hogyan tudnánk meggyógyítani azt a világot, mely gyermekeink életét, jövőjét határozza meg. Ezeket a gondolatokat fiatal művészek tolmácsolják a közönségnek – fogalmazott Kozsuk Péter, a rendezvény szervezője, táncművész, aki maga is fellép a jótékonysági gálán. Hangsúlyozta, a tánckoncert politikamentes.

További fellépők: Oroszi Fanni énekes, Beri Áron gitárművész, a Nyíregyházi Művészeti Szakgimnázium tánctagozatának növendékei, valamint a Sideways Tánc­csoport.

Rajzpályázat

A szervezők kísérőprogramként rajzpályázatot hirdetnek óvodások, általános és középiskolás tanulók számára „Hogyan gyógyítanád meg, mivel tennéd jobbá a világunkat?” címmel.

A legjobban sikerült rajzokat a putnoki Gömöri Múzeumban augusztus 23–28. között bárki megtekintheti, majd a szervezők átadják azokat „A Szívbeteg Gyermekek Védelmében” Alapítvány képviselőinek, hogy motiválni tudják vele a műtéten átesett vagy műtétre váró gyermekeket.

A rajzok A3 vagy A4 méretben készülhetnek, a hátoldalán szerepeljen a gyermek (ha többen készítették, a gyermekek) neve és életkora. Az alkotásokat a következő címre várják augusztus 17-éig: Gömöri Múzeum, 3630 Putnok, Serényi László tér 10.

Kozsuk Péter jelezte: a tánckoncerten maximum 500 fő vehet részt a jelenlegi járványügyi korlátozások miatt. A belépéshez védettségi igazolvány nem szükséges. Támogató jegyek csak a helyszínen kaphatók.

(A borítóképen: Beri Áron is fellép a koncerten)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában