A vakcina védelem!

2021.04.12. 19:15

Az oltáson egy percig sem gondolkodott

„A vakcinával nemcsak magunkat védjük, hanem a családunkat és munkatársainkat is.”

Hegyi Erika

Fotó: Bujdos Tibor

Cseke Gábor természetesnek tartotta, hogy amikor lehetőség adódott rá, rögtön regisztráljon a koronavírus elleni oltásra. Azóta már meg is kapta a vakcinát.

Másokat is meggyőz

– Aki nézi a híreket, pontosan tudhatja, hogy milyen súlyos a járványhelyzet Magyarországon. A számok arról árulkodnak, hogy nagyon sokan kórházba kerülnek, a súlyos állapotban lévők pedig lélegeztetőgépre. A halottak száma is napok óta rendkívül magas. A családomban is voltak olyanok, közöttük fiatalok, akik elkapták a vírust, és nem úszták meg enyhe tünetekkel. Igencsak megszenvedtek a betegséggel. Ha valaki testközelből tapasztalja, hogy a Covid nem játék, bizony egy percig sem gondolkodik azon, hogy kérje-e a vakcinát vagy sem – fogalmazott Cseke Gábor.

Hozzátette: másokat is meggyőz ennek a fontosságáról. Méghozzá úgy, hogy elmeséli, milyen tünetei voltak, hogyan kellett harcolniuk azoknak, akik megfertőződtek. Van, akit meg lehet győzni, másokat nem, de mindenkinek a saját, személyes döntése, hogy a védelmet választja-e, vagy inkább vállalja a kockázatot.

– A pedagógusok körében kiváltképp fontos, hogy mindenki megkapja az oltást, hiszen az oktatási intézményekben nagyon sok kontakt történik. Ősszel sok pedagógus volt beteg az oktatási-nevelési intézményekben. A tesztelést a legtöbben kérték, aki viszont nem, arról nem lehetett tudni, hogy fertőzött-e vagy sem. Az oltás nemcsak saját egészségünk szempontjából fontos, hanem felelősség kérdése is, hiszen ha mi védettek vagyunk, akkor a velünk kapcsolatban álló embereket is védjük – fogalmazott Cseke Gábor.

(A borítóképen: Cseke Gábor)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában