összefogás

2021.03.20. 17:30

Focisták mezeire lehet licitálni Lilike gyógyulásáért

A Dunaharasztiban élő focirajongó korábban Zsombiért, most Lilikéért szervez árveréseket.

Hegyi Erika

Forrás: Olvasónktól

Tovább folytatódik a gyűjtés a Mezőkeresztesen élő, 10 hónapos kislány, Lilike gyógyulásáért.

A kislány gerinceredetű izomsorvadásban szenved (SMA1), annak is a legsúlyosabb típusában, és csak a világ legdrágább gyógyszere segíthet rajta érdemben. A Zolgensma nevű génterápiát csak egyszer kellene megkapnia, és komoly javulás várható tőle. Ez a terápia azonban 730 millió forintba kerül, úgyhogy sok jó ember nagylelkűségére van szükség, hogy Lilike is ugyanúgy élhessen a jövőben, mint bármelyik kisgyerek.

Édesanyja, Somogyiné Miskolci Éva lapunknak elmondta: állami támogatással a Spinraza nevű gyógyszer áll rendelkezésre az SMA-s gyermekek számára. Ebből Lilike már négy kezelést kapott, és ennek köszönhetően némi javulás látható a mozgásában. Háton fekve rövid ideig meg tudja tartani a lábát. Szerencsére egy Mezőkövesden élő gyógytornász is segít, aki heti öt alkalommal megy el a kislányhoz, hogy jól átmozgassa a kezeit, lábait. Az állandó torna és a mozgatás ugyanis rendkívül fontos az SMA-s gyermekek számára.

Igazi kincsek

Lilikének nagyon sokan segítenek, Mezőkeresztesen hatalmas az összefogás, de az egész megyében is. Sőt van, aki az ország távoli részéből figyeli a kislány sorsát, és próbál meg minél több pénzt szerezni. A Dunaharasztiban élő Németh András például, aki az elmúlt hónapokban a Kazincbarcikán élő, szintén SMA-s kisfiú gyógykezeléséért gyűjtött, most pedig Lilikéért mozgat meg minden követ.

Mint mesélte, valamikor amatőr focista volt, most is nagy focirajongó, tagja és gyakori posztolója a TrollFoci közösségi oldalnak. Mivel anyagilag nem áll olyan jól, hogy komoly összegeket tudna felajánlani a beteg gyermekeknek, más módját választotta a segítésnek. Jó ötletei és jó kapcsolatai vannak, így válogatott focistáktól kér mezeket, azokat elárverezi, a befolyt összeget pedig felajánlotta korábban Zsombinak, most pedig Lilikének.

– Amikor már várható volt, hogy Zsombinak meglesz a pénz, a kisfiú édesapja, Burinda József említette, hogy van egy másik, szintén SMA-s baba, Lilike, neki is nagy szüksége lenne az összefogásra, ráadásul ő rosszabb állapotban van, mint Zsombi. Azonnal elhatároztam, hogy folytatom a mezek árverezését. Ezek a TrollFoci oldalán és segítségével történnek. Lilikének már két ereklyét sikerült szereznem, mindkettő licitje nagyon jól sikerült. Az egyik Portugáliából érkezett, néhai Fehér Miklós meze, ami 500 ezer forintért kelt el. A másik pedig egy Ajax Amsterdam-mez 1996-ból, ami a csapatkapitány Danny Blindé volt, és a csapat minden tagja aláírta. Ez néhai Fülöp Marci gyűjteményéből való, a szülei bocsátották a rendelkezésemre. Igazi kincs, hiszen 800 ezer forintért kelt el, így igazából Lilike számára jelenti a legtöbbet – fogalmazott András.

Hozzátette: a licitálók nemcsak a ritka mezeket szeretnék megszerezni, hanem tudják, hogy felajánlásukkal egy beteg kislányt segítenek.

Ha Lilikének is összegyűlik a szükséges összeg András újabb beteg gyermekek gyógyulásáért folytatja majd a mezek árverezését.

Lilike gyógykezeléséhez 668 millió Ft-ra lenne még szükség.

Eddig összegyűlt: 62 millió forint

Bankszámlaszám: 11773377-01727320 Somogyiné Miskolci Éva

Közlemény: Adomány

Ha tud, Ön is segítsen Lilikének!

(A borítóképen: Lilike gyógyítását támogatják a kezdeményezéssel)

https://boon.hu/eletstilus/helyi-eletstilus/sutiarveres-lilikeert-5280937/

https://boon.hu/kozelet/helyi-kozelet/keresztes-osszefogott-lilikeert-5256778/

https://boon.hu/eletstilus/helyi-eletstilus/liliken-is-a-csodaterapia-segitene-5234341/

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában