Hazatértek

2021.02.19. 17:00

Vassurány vagy Elek gólyája az első az idén?

Évek óta a Suri névre keresztelt vassurányi gólya tér haza először hazánkba, de idén versenytársa akadt.

Forrás: Facebook/Suri, a vassurányi gólya

Akik figyelemmel követik a közösségi oldalakon a különböző állatokról szóló oldalakta, biztosan felfigyeltek már arra, hogy Surinak – azaz annak a vassurányi gólyának, aki minden évben elsőként tér haza Magyarországra – is van saját rajongói oldala és majd kétezer követője. Nemrégiben a TV2 Tények című műsorában bemutatták, hogy idén – a tavalyi dátumhoz képest – egy napot késett, mert február 12-én tért haza. Vassurány teljes lakossága egy emberként várta már és egyelőre közösen látják el eleséggel, mert nagyon féltik ebben a különösen hideg időszakban.

A konkurencia

Időközben kiderült, hogy ebben az évben valaki jócskán megelőzte Surit. Január 18-án az esti órákban pillantották meg az elekiek először a hosszú út után fészkébe érkező, megfáradt fehér gólyát, írja a Békés Megyei Online. A szakemberek szerint a madár röpképes, ezért napközben élelmet keres a réteken, mezőkön, szántóföldeken és a tavak környékén.

 

– A munkatársaimmal együtt mi is folyamatosan figyeljük a gólya mozgását, amennyiben etetése szükségessé válik, számára a megfelelő táplálék rendelkezésünkre áll – számolt be az esetről Mokán László, a város kertésze.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában