vetélkedőm

2021.02.08. 15:00

Kalandos vetélkedő diákok számára

Természetbúvárkodásra buzdít a Bükki Nemzeti Park Igazgatóság.

Apagyi Beáta

Forrás: Shutterstock/illusztráció

Fotó: Shutterstock

Vetélkedőt rendeznek a nemzetközi jelentőségű vizes élőhelyek védelméről szóló ramsari egyezmény 50. évfordulójának alkalmából. A versenyre az általános iskolák felső tagozatosait, valamint középiskolák diákjainak jelentkezését várják, akik érdeklődnek a természeti kincsek és a vízi élőlények világa iránt. A diákok és pedagógusaik 4 fordulós vetélkedőn vehetnek részt, ahol havonta új, változatos terepi és elméleti feladatokkal kell megküzdeniük. Az első három forduló digitális formában történik, a legjobb eredményt elérők pedig a döntőben mérhetik össze tudásukat, ott bemutathatják terepmunkájukat, és eddig megszerzett ismereteiket is kamatoztathatják. A döntő helyszíne a Bükki Nemzeti Park tulajdonában lévő Baglyas-kő Vár Látogatóközpont, ami Salgótarjánban található.

A korosztályok első három helyezettje ajándékot nyer, de a legjobbak számára további meglepetést is tartogat a nemzeti park: az egész osztály egy izgalmas terepi természetismereti programon vehet részt a BNPI „guruló természetbúvárja”, a Vidra Verda közreműködésével, egy általuk választott helyszínen. A jelentkezés határideje február 15., a tudnivalók a nemzeti park honlapján találhatók.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában