Vakvezető kutya

2020.12.08. 11:00

Piszke, a vakvezető eb labdát kapott Mikulásra

A legkisebb vakvezetőkutya-tanulókat először látogatta meg a Mikulás, ennek örömére beöltöztek.

Detzky Anna

Forrás: ÉM

A vakvezető-tanulók és a már levizsgázott vakvezető kutyák is kipucolták kutyacipőiket, amiket egyébként mozgólépcsőzéshez használnak. A legkisebbek nehezen aludtak el az izgalomtól, hiszen őket idén először látogatja meg a Mikulás. Elcsíptünk néhány sort, amelyeket vakvezető-tanulóink küldtek a várva várt vendégnek. Mindannyian azt kívánták, hogy tanulmányaik után igazi segítőtársai lehessenek valakinek. Kutyusaik nagyon bíznak kívánságaik beteljesülésében, ennek érdekében rénszarvasdísszel is szívesen pózolnak.

A nagy tanítja a kicsit

„Először Gordon nevelését vállaltuk a kölyöknevelő programban, amiről anyukámmal a Híradóból értesültünk még korábban – mesélte Siklósi Petra alsózsolcai egyetemista kölyöknevelő.

– Nem olyan régen pedig szóltak, hogy újabb alomra lehet jelentkezni, így került hozzánk a 13 hónapos Piszke. Eredetileg családunknak semmilyen személyes érintettsége nem volt a témát illetően. Egyszerűen szép feladatnak tartottuk, hogy a kutyusok nevelésével segítünk egy látássérült embernek, hogy legyen egy segítő társa. Viszont azóta egyik idősebb rokonunk fokozatosan elveszítette a látását. Jelenleg azért lakik nálunk két vakvezető kutya, mert az ötéves Gordonról kiderült, hogy szívbeteg, úgyhogy őt megtarthattuk. A fiatalabb Piszke rengeteg mindent tanul tőle is. Nagyon jó kutya volt idén, ezért nála is járt a Mikulás. A régi elhasználódott labdája helyett újat kapott, de a jutalomfalatnak még ennél is jobban örült. Vettem neki egy rénszarvasagancsos fejpántot, és ebben készítettem róla és Gordonról fotót.”

(A borítóképen: Gordon és Piszke várták a Mikulást)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában