Mikulás

2020.12.07. 19:30

Miklós püspök ruhájába bújt a tardi plébános

Különleges volt az idei Mikulás Tardon.

Tóth Balázs

Fotó: Tóth Balázs

Szombaton délután ugyanis a plébános öltötte magára Szent Miklós ruháját, s hó híján lovasfogattal járta körbe a falut, miközben segédei száztíz gyereknek adták oda a csomagot.

– Azt tettük, amit Szent Miklós is. A járvány előtt mindig templomban osztottuk szét az ajándékcsomagokat a gyerekeknek, de most nem tudnak jönni, vigyázunk egymás egészségére. Úgy döntöttem, hogy személyesen viszem el a nevében

az ajándékokat a segédekkel együtt – mondta Linczenbold Levente tardi plébános, aki örült, hogy rá szabták a feladatot. Fontosnak tartja, hogy valóság legyen a szeretet, az odafordulás, őrizzék meg azt Szent Mikós nyomán.

Segítői, Molnár Anna és Vanczák Dóra elmondták, ez volt az első ilyen kezdeményezés; nagy összefogás állt mögötte, a karitászcsoport felajánlása, az önkormányzattal közös szervezés. Fontosnak tartották, hogy próbálják meglepni a kicsiket, megadni nekik, hogy igazán gyerekek lehessenek és várhassák a Mikulás érkezését.

Több gyerek is énekkel várta Szent Miklóst, nagyon örültek a csomagnak és még ők is megajándékozták a Mikulást. Nagy Lola Róza, bár már nem hisz a létezésében, hiszen tudja már, hogy anyukája ajándékozza meg, örült a meglepetésnek.

(A borítóképen: Ajándékokat osztott a tardi mikulás)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában