Adventi időszak

2020.12.23. 08:30

Kreativitásból épült betlehem

Saját készítésű betlehemes udvarral kedveskednek Martin-kertváros idősei a helyieknek.

Detzky Anna

balról: Harsányi Sándorné és Greutter Zoltánné

Fotó: Bujdos Tibor

Betlehemes udvart rendezett be karácsonyi ajándékképpen, a Kisfaludy utca 39. szám alatt a Martin-kertvárosi Nyugdíjas Egyesület.

Megszületett az elhatározás

Vasárnap délután mi is a helyszínre látogattunk, de 14–15 óráig a két ünnep között is várják a vendégeket szerte

a városból.

– Évek óta a karácsonyi ünnepség volt számunkra az év megkoronázása, de idén nem lehet rendezvényt tartani. Már november elején elhatároztuk, hogy mégis csak készülünk valamivel az ünnepre – mondta Greutter Zoltánné, a Martin-kertvárosi Nyugdíjas Egyesület elnöke. – Klubhelyiségünk mellett található az udvar, ahol most állunk és kitaláltuk, hogy ezt ékesítjük fel. Az itt látható karácsonyfadíszeket saját kezűleg készítették otthonaikban a klubtagok. Az egyesületben többen szívesen kreatívkodnak, éppen ezért pár éve létrehoztuk a Martin-kertvárosi Ageing Kreatív Klubot. Ez Miskolcon az első nyugdíjas szervezetre épülő műhely jellegű közösség volt.

Találkozási pont

A kiskertet a nagyközönség számára egy hete hétfőn nyitották meg.

– November 30-a és december 14-e között jöhettek a tagok díszíteni. Néhányan a fákat tették szebbé, mások pedig a kartonból készült mézeskalács házakat festették. Annyira megtetszett nekünk az ötlet, hogy úgy tűnik, ez csak a kezdet és jövőre majd bővítjük. Egész nagy városkát szeretnénk csinálni templommal, padokkal és ligettel – számolt be a klubvezető.

Lelkileg feltöltődhetnek

A betlehemet pedig úgy alakították ki, hogy többfunkciós lehessen, másfajta dekorációra is használhassák. A megnyitóra több mint harmincan néztek be hozzájuk. Beszélgetésünk idejéig aznap tíz-tizenöten látogatták meg őket, de még vártak további vendégeket. Nemcsak a klubtagoknak, de a városrészben élőknek is nagy kedvence lett az udvar.

– Öröm számunkra, hogy a találkozások által segíthetünk egymásnak lelkileg töltődni az ünnepek alatt – mondta Greuter Zoltánné.

(A borítóképen: Harsányi Sándorné klubtag és Greutter Zoltánné a betlehemmel)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában