„Végtelen”

2020.12.14. 16:30

Dal és klip született a kitartásról

Igazán aktuális mindenki számára a borsodi rapper dala, így 2020 végén.

Horváth Imre

Forrás: Olvasónk küldte

Ismét mély mondanivalóval és súlyos mondatokkal jelentkezett megyénk csibész rappere, Márkypapa, aki új klipet jelentetett meg december elején. A Végtelen című dalhoz készült kisfilm hat napja debütált a videómegosztó oldalakon, és máris sokezres nézettségnek örvend. A dal arról szól, hogy legyen szó bármilyen nehézségről, azzal szembe kell nézni, tanulni a hibáinkból és fejlődni, menni előre. A nóta különösen aktuális 2020 végén, hiszen ez az év mindenkit szembeállított olyan nehézségekkel, amelyekkel korábban nem kellett megküzdenie.

Márkypapát – vagyis Molnár Márkot – azonban nem elsősorban ez inspirálta a dal megírására, hanem személyes nehézségei, amelyekkel meg kellett birkóznia, mint például, hogy a közelmúltban elveszítette édesapját. De mint mondja, az a cél a dallal, hogy másoknak erőt adjon: ki kell tartani, bármin túl lehet jutni, a nehézségeket le lehet győzni.

Megtörtént eset

– Sajnos igazi minden sor, igaz történetet dolgoz fel, Egy igazi mély rapdal. Hangzásban az új vonal felé megyünk mindenképpen, de meghagyjuk azért az igazi raphangzást. Zenei producer, hangmérnökként ezúttal is a fiatal MRG Beats működött közre. A videóklipet szülővárosomban, Mezőkeresztesen forgattuk, a már bevált stábbal a „Madafaka Vision”-nel. Szerénységem volt a rendező, gyártásvezető. Az operatőri és légi felvételeket a WNG Media, a vágást pedig Dobos Lewy jegyzi – mesélte az Északnak.

A dal igazi újdonsága a refrént jegyző Sylla, vagyis Dégi Csilla, akire hosszas keresés után talált rá Márkypapa, és elmondása szerint ez a dal csak az első a jövőbeni együttműködésükben, vagyis ez a klip az új Márkypapa X Sylla formáció debütáló kisfilmje.

– A közös projekt jövőre fog igazából indulni, lesznek egyaránt közös és szóló dalok is. A közösben próbáljuk a már megszokott új vonalas hangzást a régi igazi raphangzással ötvözni és kiegészíteni Sylla hangjával – tette hozzá Márkypapa.

(A borítóképen: Márkypapa és Sylla)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában