egészség

2020.11.17. 11:00

Vitaminok segíthetnek a koronavírus ellen

Az erős immunrendszer könnyebben veszi fel a harcot a koronavírus-járvánnyal.

Novák Krisztina

Forrás: Illusztráció/Shutterstock

Az őszi-téli zöldségek és gyümölcsök már nem tartalmaznak annyi vitamint és nyomelemet, mint amennyire a szervezetünknek szüksége van. Ráadásul napon sem tudunk annyit tartózkodni, mint ami a megfelelő D-vitamin termeléshez szükséges. Éppen ezért a szakorvosok már évek óta azt javasolják, hogy pótoljuk szervezetünk vitaminigényét tabletta, pezsgőtabletta vagy oldat formájában. Most, a koronavírus-járvány idején még fontosabb az erős immunrendszer, így fokozottan ajánlott a vitaminpótlás.

– Feltétlenül szükséges a többlet vitamin bevitel – hangsúlyozta a hétfői kormányinfón dr. Müller Cecília, Országos tisztifőorvos is. – Amennyiben valaki nem szenved semmilyen betegségben, akkor napi 500 mg C-vitamin és 2000 nemzetközi egység D vitamin szedését javasolom. Nyomelemek közül jellemzően a cinkből és a szelénből szenved leginkább hiányt a szervezet.

Müller Cecília azt is fontosnak tartotta megemlíteni, hogy az a legjobb, ha hozzáértő orvossal egyeztetünk arról, hogy az általa említett vitaminmennyiségen felül szükségünk van-e többre valamelyikből, és kiemelte, hogy a nyomelemek mennyisége esetében is az orvosi konzultációt javasolja. Ugyanis: mindkét esetben problémát okozhat a túlzott bevitel is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában