Zsebpénzügyes verseny

2020.11.17. 08:00

Jövőre döntőznek a legjobbak

Az ózdi pénzügyeseknek is több idejük lesz felkészülni a fináléra, amelyet vélhetően tavasszal tartanak majd meg.

Marosréti Ervin

Forrás: Olvasónktól

A hagyományos, decemberi időpontról jövőre halasztják a Zsebpénzügyes verseny döntőjét. A középiskolásoknak szóló pénzügyi vetélkedőre idén is rekord­számú nevezés érkezett, a csapatok ősszel a virtuális térben mérték össze pénzügyi tudásukat.

A középiskolásoknak szóló Zsebpénzügyes vetélkedőt idén negyedik alkalommal rendezi meg az Intrum kintlévőség-kezelő cég. A versenyre ismét rekordszámú iskola jelentkezett: október elejéig 181 magyarországi és határon túli oktatási intézményből, összesen 913 csapat regisztrált.

A vetélkedőn három online fordulóban választották ki a legjobb 8 csapatot, akik hagyományosan egy élő döntőben, neves szakmai zsűri előtt mérik majd össze a tudásukat.

– A döntő a korábbi versenyek fénypontja volt – mondta Felfalusi Péter, az Intrum Magyarország vezérigazgatója és a zsűri elnöke. – A résztvevők ilyenkor egy üzleti prezentációhoz hasonló módon mutathatták be a tudásukat és feladataik megoldását. Ezt segítve az előző napon több olyan foglalkozást tartottunk nekik, mint prezentációs technika vagy stressztűrés, amivel még gördülékenyebbé tehették a színpadi szereplésüket. A döntőkre rendszerint meghívtunk előadókat, humoristákat is, akik a verseny szüneteiben léptek fel.

A koronavírus-járvány azonban új helyzetet teremtett, a fertőzésveszély miatt a szervezők úgy ítélték meg, ahogy sok más rendezvényt, az élő Zsebpénzügyes döntőt sem lehet a hagyományos keretek között biztonságosan megtartani. Ezért az idei verseny fináléját kivételesen nem decemberben, hanem a jövő év első felében, vélhetően tavasszal rendezik meg.

– Bízunk benne, hogy az új időpontig már sikerül ellaposítani a járványgörbét, így nem lesz akadálya az élő döntő megtartásának. Folyamatosan figyeljük a járvánnyal és az esetleges védőoltással kapcsolatos híreket, ezek alapján tervezzük a Zsebpénzügyes verseny folytatását – mondta Felfalusi Péter. – Nem szeretnénk elvenni a diákoktól a nagy rendezvény élményét. Közel 1000 csapat közül a legjobb 8 közé csak egészen kiemelkedő teljesítménnyel lehet eljutni. Ezek a tanulók megérdemlik, hogy az eredményeiket megünnepelhessék, még ha erre csak későbbi időpontban lesz is lehetőség.

A Zsebpénzügyes verseny első fordulója októberben ért véget, ennek során egy online alkalmazáson keresztül mérhették fel pénzügyi tudásukat a résztvevők. Ezután további két online kör következett, ami eldöntötte, hogy kik lehetnek ott a döntőben.

Első és negyedik

A legjobb nyolc közé jutottak a budapesti Hunfalvy János két tanítási nyelvű gimnázium diákjai, két-két csapat várja az eseményt az ózdi Széchenyi István Katolikus Technikum és Gimnáziumból, valamint a szegedi SZC Kőrösy József Közgazdasági Szakgimnáziumból, a Hódmezővásárhelyi SZC Makói Návay Lajos Technikum és Kollégiumnak pedig három csapata is a legjobb nyolc között bizonyíthat.

Érdekesség, hogy az ózdiak közül a Pilóta Kekszek fantázianevű hölgykoszorú elsőként lépett tovább a fináléba, a fiúk alkotta „Vállalkozsók” pedig az előszűrőn a negyedik legjobb eredményt érték el. Mindkét csapat felkészülését Koós Richárd irányította. A döntőben egy komplex pénzügyi problémára kell kidolgozniuk a saját megoldásukat, amelyek közül egy szakmai zsűri választja majd ki a legjobbat.

(A borítóképen: Az ózdi SZIKSZI-sek izgatottan és felkészülten várják a verseny tavaszi döntőjét)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában