köszöntés

2020.11.29. 15:30

Ilyen idősen is aktív maradt

Zsuzsika mamát Varbó polgármestere, Czakó Norbert köszöntötte 90. születésnapján.

Nagy-Hankó Krisztina

Forrás: ÉM

Koba Gyuláné Varbón született 1930-ban a család negyedik leánygyermekeként. Szegény bányászcsaládban, szeretetben nőtt fel. Két lánytestvére már nem él, még élő testvére, Lídia 96. évét töltötte idén februárban.

A szeretet erős kötelék

A mai napig meglátogatják egymást, mert a testvéri szeretet nagyon erős kötelék. Zsuzsanna 1954 májusában házasságot kötött Koba Gyulával, a következő évben, 1955 januárjában fiúgyermekkel ajándékozta meg férjét. Két unokája született, Krisztina és Róbert. Már déd­unokái is vannak, Krisztina révén Vanda és Zalán, Róbert házasságából pedig Bianka, Adél és Milos született. Zsuzsika mama férjét 2004 karácsonyán veszítette el, azóta egyedül él, de nem magányosan. Fia és unokahúga szinte mindennapos látogatók nála, így segítik a bevásárlásban – mondta el. Egész életében háztartásbeli volt. A munka a mindennapok része, hiszen volt baromfiudvar és mellette föld, meg szőlő, amit műveltek a férjével. Ma is aktív a ház körüli teendőkben. Elméjét is frissen tartja, sokat néz tévét és sokat olvas, elsősorban a Bibliát, de az Észak-Magyarországot is.

(A borítóképen: Zsuzsika néni nagyon örült az ajándékoknak)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában