jövő

2020.10.14. 11:30

Magyarország élhető!

Biztonságosabb az élet itthon, mint külföldön, és a jövőben is több remény van, állítja a platinalemezes popzenész, Bodnár Attila.

Forrás: ÉM

A le­he­­tőségek hiánya miatt 2004-ben elköltözött Magyarországról a két ismert popzenész, idén nyáron viszont visszaköltözött Pap Rita és Bodnár Attila. Megyénkben is rengeteg rajongójuk van. Szerencsre, a Zemplénbe és a Hegyaljára is rendszeresen járnak fellépésekre, koncertekre.

„Akinek nem tetszik, az elmehet” – az akkori vezetés, Gyurcsány Ferencnek ezen szavai jutottak eszébe Bodnár Attilának, amikor arról kérdezzük, hogy miért döntöttek úgy, hogy elköltöznek Magyarországról.

Mint mesélte, 2004-ben döntöttek úgy, hogy levegőnélkülivé vált körülöttük a helyzet: a közszolgálati tévén a műsoruk megszűnt, és több kereskedelmi médiából is ki lettek szorítva. Több év távlatából is úgy érzi, hogy egyértelműen azért nem kaptak lehetőségeket, mert más nézeteket vallottak, bár ezt kifejezetten nem mondta nekik akkor senki.

Nem hittek a jövőben

– 2000 óta már nem Budapesten éltünk, hanem egy kisebb településen Nyugat-Magyarországon. A főváros zsúfolttá és élhetetlenné vált. Kicsik voltak a gyermekeink. 2004-ben Ausztriába költöztünk az uniós csatlakozást követően. Saját hazánkban nem kaptunk lehetőséget, de mellettünk állt a szerencse, találtunk egy házat Alsóőrön (Unterwart), a gyerekek pedig magyar–német kétnyelvű iskolába jártak Felsőőrön (Oberwart). Ha 2002-ben nincs kormányváltás Magyarországon, majd 2004-től nem jön Gyurcsány Ferenc, akkor nem hiszem, hogy mentünk volna külföldre. De nem láttuk a jövőt – folytatta a döntésük hátterében álló történetet Bodnár Attila ismert popzenész, platinalemezes előadó.

Most több a remény

– A feladatunkat elvégeztük, a gyermekeink felnőttek. És jobban érezzük magunkat Magyarországon. 2010 óta sokat javult a helyzet, ez tény. Biztonságosabb az élet, a jövőben több remény van – folytatja a popzenész, amikor arra keresi a választ, hogy miért költöztek haza idén nyáron. – 2004-ben azt hallgattuk az osztrák ismerősöktől, hogy Magyarország csődbe megy. Nem volt kérdés, hogy a szakadék felé haladt az ország. 2010-ig völgy­menet volt, de azóta hegymenet van – jegyezte meg Bodnár Attila.

Azt is megtudtuk, hogy a huszonöt éves lányuk Bécsben él, és nemcsak Bodnár Attila, hanem Pap Rita is félti a gyermekét. Tapasztalataik alapján úgy látják: elképzelhető, hogy tíz-húsz év múlva alig lesz már osztrák Bécsben a sok migráns miatt.

– Nagyon szerencsések lehetünk most itthon, hiszen rend van és biztonság. Az élettapasztalatom azt mondatja velem, hogy ha valami nagy baj és egy rossz döntésen alapuló változás nem történik, akkor hazánk biztonságos ország marad. Itt nyugodtabban, biztonságosabban, azaz boldogabban lehet élni, mint Ausztriában – jelentette ki Bodnár Attila.

Szüret és csokoládé!

Annak ellenére, hogy külföldön éltek, a két popsztár az elmúlt években is rendszeresen fellépett itthon, köztük Borsod-Abaúj-Zemplén megyében is.

Legutóbb még a koronavírus-járvány miatt bejelentett veszélyhelyzet előtt idén tavasszal Sajósenyén adtak koncertet. Novemberre pedig szintén elígérkeztek egy sajókazai fellépésre. A Szerencsi Csokoládé Fesztiválon adott koncertek pedig kedves emléket jelentenek számukra.

– A Zemplén gyönyörű, szeretünk arra járni, mert hangulata van. Azt látjuk, hogy megújultak a közterek, gyönyörűek a parkok, és új játszóterek épültek – monda az ismert zenész.

(A borítóképen: Krisztián, Fanni, Pap Rita és Bodnár Attila)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában