Rajzpályázat

2020.05.09. 08:00

Nyár elejéig várják a gyerekek pályaműveit

Egészség- és környezetvédelem, biztonságtechnika lehet a rajzok, kabalák témája.

Bájer Máté

Forrás: Illusztráció/Shutterstock

Idén is meghirdette szokásos, óvodás- és iskoláskorú gyermekeknek szóló rajzpályázatát a BorsodChem Egészségvédelmi, Biztonságtechnikai és Környezetvédelmi Főosztálya. Az EBK-témakörben indított versenyt 2016 óta rendezik meg minden évben, célja a társadalmi felelősségvállalás szerepének erősítése. A pályázatra olyan alkotásokat várnak a régióban élő gyerekektől, amelyek – az EBK-ismeretek bővítése mellett – már kisgyermekkortól kezdve vizuálisan is fejlesztik a helyes gondolkodásmódot, viselkedést.

A tavalyi pályázatra összesen 695 alkotás érkezett, 5 különböző korcsoportban, kabala- és rajzkategóriákban. A győztes pályaművek az EBK Játékos munkafüzetben is szerepeltek, amelynek illusztrációit az Ózdi SZC Deák Ferenc Szakképző Iskola és Művészeti Szakgimnázium növendékei készítették.

Kitolt határidő

Idén a koronavírus-járvány miatt meghosszabbított határidővel várják a gyerekek rajzait: az eredeti zárási időpont helyett június 15-ig pályázhatnak az ovisok és az iskolások.

A feladat: rajzolni egy, az egészségvédelem, a biztonságtechnika és a környezetvédelem témaköréhez kapcsolódó jelenetet vagy megalkotni egy karaktert, ami lehetne az év EBK-kabalafigurája. A rajzokat és a jelentkezési lapot elektronikus formában a [email protected] e-mail-címre várják. A legjobb pályaművek alkotóit nyeremények várják.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában