gyereknapi pályázat

2020.05.27. 11:00

Megépíthetik álmaik kastélyát

A versenyre a meséket kedvelő gyerekek nevezhetnek. Itt az alkalom, hogy megmozgassák képzeletüket.

Hegyi Erika

Forrás: II. Rákóczi Ferenc Megyei és Városi Könyvtár

Bár a könyvtárak még nem nyitottak ki teljesen, de a meséket kedvelő gyerekek nem szakadnak el teljesen a könyvek birodalmától, hiszen máris újabb pályázatra nevezhetnek.

Érkeznek a pályázatok

A II. Rákóczi Ferenc Megyei és Városi Könyvtár gyermekkönyvtára gyermeknap alkalmából arra buzdítja kis olvasóit, hogy építsenek mesebeli várkastélyt, majd fotózzák le azt, és posztolják a könyvtár közösségi oldalán.

A kastélyok készülhetnek bármilyen építőelemből, legóból, fakockából például, de egyéb alapanyag is szóba jöhet – derül ki a felhívásból. A beküldési határidő május 31-e, a legtöbb lájkot elérő várkastély építői könyvjutalmat kapnak.

Miklós Katalin, a gyermekkönyvtár vezetője elmondta: mivel a gyerekek még mindig nem tudnak bemenni a könyvtárba, azaz a Mesebirodalomba, ezért gyermeknapi meglepetésként hirdették meg a pályázatot. Hiszen a könyvtárosok most is szeretnék tartani a kapcsolatot kis olvasóikkal, de azokkal is, akik nem a megyei könyvtár gyermekkönyvtárába járnak.

– A kastélyépítő versennyel szerettük volna kifejezni, hogy már nagyon várjuk azokat a gyerekeket, akik rendszeresen jártak hozzánk. Hiszen a mi Mesebirodalmunkban is van egy kastély, bár nem olyan szép, mint amilyet a gyerekek tudnak építeni. Már érkeznek a pályázatok, és valóban nagyon kreatív, színes, mesés palotákat készítettek kis olvasóink. A kastély ugyanakkor a mesék legfőbb színhelye is. Hiszen tele van csodákkal, királyokkal, királynékkal, hercegkisasszonyokkal, hercegekkel és hihetetlen történetekkel. A kisebb gyerekek tökéletesen tudnak azonosulni a kastélybéli szereplőkkel. Amikor együtt játszunk a könyvtárban, akkor kiderül, nagyon kedvelik a királylány-kiszabadítós és hercegnős történeteket – fogalmazott Miklós Katalin, aki azt is hozzátette: mi már itt vagyunk a könyvtárban, és várjuk, hogy végre a gyerekek is jöhessenek hozzánk, és megismerhessék mindazt a sok-sok csodás történetet, amit a mi Mesebirodalmunk kínál nekik.

(A borítóképen: A pályamű a könyvtár felhívására érkezett)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában