érettségi 2020

2020.05.04. 18:30

Érettségi a járvány árnyékában

Kézfertőtlenítés után, maszkban és kesztyűben, egyesével mentek fel a vizsgatermekbe hétfőn reggel a magyar érettségire érkezők a Miskolci SZC Kandó Kálmán Informatikai Szakgimnáziumában.

Novák Krisztina

Fotó: Ádám János

A vizsga után pedig az intézmény dolgozói és a rendészek együttesen figyeltek arra, hogy mindenki betartsa a kellő távolságot az iskola előtti járdán.

Az érettségizőket a vizsgát követően kérdeztük a higiéniáról és a felvételiről. Elmondták, egy teremben legfeljebb kilenc diák tartózkodott és folyamatos volt a szellőztetés az előre fertőtlenített helyiségekben. Azt is megtudtuk, hogy a következő napokban is ugyanabban a teremben és ugyanabban a padban kell majd ülniük.

A megszólított tanulók egyetértettek abban, hogy az elmúlt, több mint másfél hónap karantén után jó érzés volt végre kimozdulni otthonról, és személyesen is találkozni társaikkal. A magyar érettségi egyikük szerint sem volt túlságosan nehéz és egyenlő arányban választották az összehasonlító verselemzést vagy Fekete István novellájának elemzését. A keddi matematika érettségitől mindenki tart kicsit, hiszen az még okozhat meglepetéseket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában