elárvult vakvezető

2020.04.21. 09:30

Még keresik a hűséges gazdit Nico számára

A kilencéves vakvezető kutyát gazdája halála után nyugdíjazták.

Detzky Anna

A jó egészségnek örvendő golden retriever kan tulajdonságairól és a Baráthegyi Vakvezető és Segítő Kutya Iskola Alapítvánnyal történő kapcsolatfelvételről korábban már írtunk.

Most az ideális gazdiról és a kiválasztás menetéről faggattuk az iskola szakmai vezetőjét.

Terepszemle és próbaidő

– Alapítványunk minden vakvezető kutyája élete végéig tulajdonunkban marad. Nico előző gazdájának családja szólt nekünk, hogy segítségre van szükségük, mert ők nem tudnak tovább gondoskodni a kutyáról. Magunkhoz vettük őt, és orvosi kivizsgálásra vittük – mondta Komondi Piroska. – Tudása és egészsége miatt akár dolgozhatna tovább, de ennyi idősen, néhány évre már nem szoktuk új látássérült mellé adni kutyáinkat. A gazdikeresés során elsődleges szempont, hogy legalább olyan jó dolga legyen, mint ahogy munkakutyaként élhetett. Tehát, hogy beengedjék a lakásba és napi szinten sétáltassák, illetve jó minőségű tápot kapjon. Az örökbefogadás előtt terepszemlét tartunk, és ha kölcsönös a szimpátia, akkor néhány hét próbaidőre odaadjuk az ebet.

(A borítóképen: Nico)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában