Terepsport

2020.03.04. 13:30

Hóban, sárban futottak

Hobbifutók és versenyzők is részt vettek az idei Bo-Cse-Bükk Latyakfutáson.

Tóth Balázs

Több mint százan vettek részt az idei Latyakfutáson, amely Bogácsról indulva érintette Cserépfalut és Bükkzsércet, majd a szőlei úton tért vissza a fürdőtelepülésre. A pályára nem lehetett panasz, Bükkzsércen volt egy kis hó is, az úton pedig elegendő sár.

Sok a törzsfutó

– A szervezésben, ellátásban jól összedolgozunk a bogácsi turisztikával, de csalódás ért idén, hiszen több emberre számítottunk – mondta Bajzát László, a rendezvény szervezője. – Feleannyian jöttek, mint tavaly, megvizsgáljuk, miért lehetett ez. Ózdról, Debrecenből, Nyíregyházáról s más városokból is mindig jöttek nagyobb csoportok, idén a szokásos létszám felével érkeztek ők is. A fele mezőny törzsfutó, valaki már kilenc-tizedik alkalommal volt itt. Sok rendezvény van Magyarországon, de ilyen nincs, ahol vendégül látják őket, esznek-isznak, fürdenek, mindezt ingyen. Próbálunk javítani.

A hölgyeknél Csiszár Vivien ért célba elsőként a hangsúlyozottan nem versenyen. A pálya nagyon tetszett neki, az első, betonos részen szél nehezítette a haladást, utána a terepes rész nagyon saras volt, emiatt volt nehezebb menni.

– Ez volt a második latyakfutásom, tavaly voltam itt először. Az időm egy óra két perc lett, amellyel nagyjából elégedett vagyok, lehetett volna jobb is, de sérülésből jövök vissza. Most kezdődik majd a versenyszezon, amelyhez ez egy jó alapozó edzőverseny volt. Egész évben futok, nincs megállás, minden hétvégén lesz valami. Legfőképpen a hegyifutó-világbajnokságra és Európa-bajnokságra, illetve a skyrunning-világbajnokságra, valamint ezek válogatóversenyeire készülök. Általában terepen futok, néha betonon, de mivel hegyifutó-válogatott vagyok, ez a fő – mondta Csiszár Vivien, a Gyöngyösi AK versenyzője.

Jobb lett, mint tavaly

A Jászberényi Triatlon Egyesület versenyzője, Vincze Ákos szintén másodjára futott Bogácson. Szerinte szuper volt a rendezvény, tavalyi helyezésén egyet javított, első lett. Az előző évhez képest kicsivel több volt a sár, idején viszont hat percet javított a 15 kilométeres távon. Mint mondta, azért jött ismét, mert jól szervezett a rendezvény s jó kikapcsolódni utána a meleg vízben, a versenyszezonra pedig jó alapozó esemény. Ő idén elsősorban a triatlon és duatlon országos bajnokságokra készül, szinte minden hétvégén lesz megmérettetés, az üres hétvégeken pedig edzeni fog.

A Latyakfutáson idén is ajándékot kaptak a legtávolabbról érkezők (pannonhalmi résztvevők), a legidősebbek (Gyuricza János Mihály, Nagy Edit) és a legfiatalabbak (Farkas Dorina, Sipeki Gábor) is.

(A borítóképen: Jó hangulatban útban a cél felé | Fotó: Tóth Balázs)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában