világnap

2020.03.22. 14:30

Down-szindróma világnap a koronavírus idején – videóval

Március 21-e a Down-szindróma világnapja.

Forrás: Szalay Anna Lilla Facebook eseménye

Ezen a napon ők kerülnek a középpontba, akik annak ellenére, hogy egy bizonyos hátránnyal élik mindennapjaikat, teljes életet élnek, sportolnak, dolgoznak, szerelmesek.

Felelősen viselkednek a mostani helyzetben is, mint Szalay Anna Lilla, aki nem mozdul ki otthonról. Mégis, szeretné felhívni a figyelmet sorstársaira, ebben szeretnénk most segítséget nyújtani neki, hogy minél több emberhez eljuthasson felhívása.

Ezekben a napokban, amikor az emberek többsége a négy fal között él, és az interneten vagy televízión keresztül figyeli a híreket, lassan kezdenek megcsömörleni a mindennapi rossztól. A Nem Adom Fel Alapítványnál úgy gondolták, hogy ideje valami pozitívat csempészni napjaikba. A karantén idején nem feltétlenül a szomorúságra, bosszankodásra kell összpontosítanunk, hanem azokra a dolgokra, amelyek szimplán csak jót tesznek a léleknek.

Ennek alkalmából két figyelemfelhívó akciót is indított Anna Lilla:

„Idén a figyelmünk a koronavírus felé irányul, így nincs sem nyilvános esemény, se flashmob, se konferencia a Down-szindrómásokért ez alkalomból. Azonban egymagad is megmutathatod, hogy eszedbe jutottunk! Csináljunk otthon egy eseményt! Ez egy jó alkalom most egy kis játékra, húzz Te is felemás zoknit, de a lábad helyett a kezedre. Fotózd le és oszd meg a posztot a saját oldalad mellett ebben az eseményben is az alábbi hashtegekkel: #downvilágnapotthon #felelősvagyok #felemászokni”

Figyelemfelhívó videóját is közzétette:

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában